REIKI

REIKI

 Initiere in Reiki grad 1-4

Ce este Reiki?

Iată câteva dintre definiţiile date, de-a lungul timpului, acestui sistem:

  • Tehnică de vindecare spirituală (Mikao  Usui)
  • Reiki este un sistem. Acolo nu există nici o superstiţie, doar fapte reale (Hawayo Takata)
  • Înţelepciune şi Adevăr (Hawayo Takata)
  • Ştiinţă şi Artă  (Hawayo Takata)
  • Energia Spirituală a Forţei Vieţii (rev. Joseph Sparti)
  • Reiki este Dragoste, Compasiune, Armonie, Adevăr, Încredere şi Lumină. Este o expresie a noastră înşine.

Mikao Usui

Iniţiat de la vârsta de patru ani în meditaţie şi în unele arte marţiale, Mikao Usui a fost multă vreme obsedat de întrebarea: “De ce nu putem vindeca şi noi bolnavii aşa cum făcea Iisus ?”. Răspunsul i s-a revelat după o meditaţie de 21 de zile desfăşurate pe muntele Kurama din Japonia. Astfel, a apărut sistemul Reiki, astăzi cunoscut în întreaga lume. În anii ce i-au rămas de trăit, Mikao Usui s-a consacrat tratării bolnavilor şi formării de terapeuţi Reiki.

În Reiki nu veţi folosi propria dumneavoastră energie, ci fluxul energiei universale a vieţii, care va fi canalizat spre cei din jurul dumneavoastră prin intermediul mâinilor, ochilor, suflului sau intenţiei.

REI – înţelepciunea divină, minune, universal, luminozitatea divină, omniprezent, omnipotent, strălucitor, universal, clar etc.

KI – energia vitală, forţa universală, forţa generatoare a cerului şi pământului. (În chineză se numeşte chi, în sanscrită – prana, în creştinism – lumină etc.)

Idealurile Reiki

Arta secretă a chemării fericirii,

Vindecarea spirituală a tuturor bolilor,

Începând de azi elimină teama,

Începând de azi nu mai fi îngrijorat,

Începând de azi devotează-te muncii tale,

Începând de azi ai grijă de semenii tăi şi de toate fiinţele vii,

Dimineaţa şi seara împreunează-ţi mâinile pentru rugăciune,

Rosteşte aceste cuvinte din inima ta şi cântă aceste cuvinte.

Beneficiile Reiki

Ajută corpul să se autovindece
Elimină durerea
Reduce stressul, anxietatea, frustrarea
Echilibrează organele şi glandele
Oferă echilibru emoţional şi mental
Echilibrează sistemul nervos
Echilibrează energiile organismului
Accelerează procesele de vindecare prin stimularea sistemului imun
Detoxifică şi curăţă corpul, purifică totodată şi chakrele
Curăţă şi elimină blocajele energetice
Diminuază efectele secundare ale medicamentelor
Reducerea consumului de medicamente
Creşte conştiinţa spirituală
Dezvoltă compasiunea şi respectul pentru viaţă
Aduce o mare bucurie, pace interioară şi echilibru
Creşte intuiţia, creativitatea, gândirea logică, clară
Aduce exact ceea ce este necesar în viaţa practicantului în acel moment
Nu are efecte nocive sau dăunătoare
Nu crează  dependenţă

Odată ce ai fost pus pe lungimea de undă a razei Reiki vei rămâne pe aceeaşi frecvenţă cu ea,  pentru totdeauna.

Arta punerii mâinilor spre vindecare este la fel de veche ca şi munţii, oamenii au practicat punerea mâinilor încă de la începutul timpurilor. Este un instinct natural  să pui mâna pe cel rănit sau bolnav.

–       Vindecătorul REIKI are acces la această energie într-un mod mult mai eficient datorită  INIŢIERII pe care o primeşte, care elimină blocajele din canalele de energie ale corpului său.

–       REIKI ajută la echilibrarea trupurilor fizice, energetice şi emoţionale, atât ale noastre cât şi ale pacienţilor. Veţi observa că poziţiile mâinilor pentru REIKI corespund poziţiilor organelor, glandelor şi a Chakrelor corespunzătoare acestora.

Ce nu este Reiki?

Nu este o religie.

Nu este un cult

Nu este o sectă

Nu este un panaceu universal

Nu este o medicină alternativă

Principiile Reiki

Kyo dake wa                    Doar astazi

1. Okoru-na                      1. Nu te enerva

2. Shinpai suna                2. Nu te ingrijora

3. Kansha shite                3. Arata apreciere

4  Gao hage me               4. Munceste din greu (asupra ta)

5. Hito shinsetsu ni           5. Fii bun cu ceilalti

Cele cinci principii Reiki provin din cele enunţate de împăratul Meiji (1818-1912).

 DOAR  ASTĂZI  SĂ  AM  ÎNCREDERE  DEPLINĂ (să trăiesc „acum”)

Toate lucrurile se întâmplă în concordanţă cu credinţa divină.  Am să ascult de sfatul spiritului meu (SINELE  SUPERIOR)  şi  voi da voie vieţii şi muncii mele să se desfăşoare în limitele planului divin. A-mi face griji, a mă nelinişti,  înseamnă a nu avea încredere în rolul pe care Dumnezeu îl joacă în viaţa noastră.  Dacă noi vom asculta de vocea noastră interioară, noi vom creşte, vom ajunge să recunoaştem şi accepta locul pe care îl ocupăm în lume şi să  pornim de aici înainte în dragoste şi compasiune.

 DOAR  ASTĂZI  SĂ  MUNCESC  CINSTIT

Mă iubesc pe mine însămi  suficient de mult ca să-mi dau seama  că acţiunile mele afectează pe ceilalţi.  Am face munca cu onestitate, înseamnă  a fi cinstit faţă de mine însămi. Dacă creem armonie în noi înşine, ajutăm la armonizarea lumii. Dacă colaborăm la dragoste şi echilibru, vom avea parte de aceste binefaceri în propria noastră viaţă. Încearcă să vezi  încercările vieţii ca lecţii pe care Dumnezeu încearcă să ţi le ofere pentru a-ţi da şansa de a învăţa. A fi spiritual înseamnă a fi conştient de propriile tale nevoi, precum şi de nevoile altora. Desăvârşirea vine din străduinţa cinstită pe care o facem în fiecare zi pentru a ne perfecţiona pe noi şi pentru a ajuta pe alţii.

 DOAR ASTĂZI ÎMI VOI ACCEPTA BINEFACERILE (în sens   Christic, binefacerile  sunt  lecţii de viaţă  atât rele cât şi bune).

Aceasta înseamnă că mă voi uita la viaţa mea şi voi aprecia ce am cu adevărat. Cheia a avea tot ceea ce îţi trebuie, este să vizualizezi pozitiv, să gândeşti pozitiv, pentru că obţii  tot ceea ce gândeşti. Învaţă să gândeşti în mod constructiv şi astfel  să-ţi aduci în viaţă  energiile de care ai într-adevăr nevoie. Dacă gândeşti lumină, va fi lumină. Dacă gândeşti întuneric (ai gânduri întunecate), tu vei deveni întunecat. Dă-i voie spiritului tău  să-ţi spună de ce ai tu neapărat nevoie. Noi suntem lumina lui Dumnezeu pe pământ, aşa că lasă lumina să se manifeste prin tine, în adevăr, frumuseţe, armonie, dragoste şi îndestulare.

 NUMAI  ASTĂZI  VOI  FI  ÎMPĂCAT

Atunci când eşti furios, eşti controlat. A fi furios înseamnă a fi controlat de altceva sau altcineva. Este o încăpăţânare de a nu vedea, de a nu lua în seamă lucruri despre tine care nu-ţi fac plăcere. Furia te limitează şi-ţi  produce neajunsuri fizice şi emoţionale. Energia este viaţă şi dacă eşti furios, furia ta pătrunde în mâncare, în materialul locuinţei şi în toate formele de viaţă  din universul nostru. Această energie a furiei trebuie transformată în dragoste şi echilibru. Zâmbeşte şi primeşte zâmbetul altora. Dragostea va răspunde cu dragoste. Gândeşte roz, aceasta este culoarea iubirii.

NUMAI  ASTĂZI  VOI AVEA  RESPECT PENTRU TOT CE ESTE VIAŢĂ

Ni s-au  oferit  toate condiţiile  pentru a trăi în armonie şi respect. Până nu vom învăţa să ne respectăm şi să ne iubim pe noi înşine, nu vom fi în stare să respectăm şi să iubim pe alţii şi să fim în armonie cu planul divin. Lumea noastră este împânzită de tehnologie care ne ajută să comunicăm, dar ştim noi oare să comunicăm unii cu alţii în dragoste şi respect? Suntem atât de preocupaţi de vieţile noastre individuale, că nu ne putem rezerva timp nici pentru a mirosi o floare. Cei mai mulţi dintre oameni nu au respect pentru viaţă. Dacă ar avea, nu s-ar delecta cu distrugerea speciilor de animale şi cu uciderea celor ce le sunt fraţi şi surori (oameni). Noi, ca vindecători, suntem instrumentele planului divin şi trebuie să le arătăm celorlalţi calea spre  înainte  în dragoste şi compasiune. Pământul este o fiinţă vie, iubitoare, trebuie să înţelegem aceasta şi să-l ajutăm pentru a reajunge la echilibrul iniţial. Umanitatea a abuzat de pământ (mama lor) iar noi trebuie să-l ajutăm să se vindece. Numai prin aceasta vom putea să devenim  întregi (conform planului  divin).

Cele doua percepte Reiki

1. PERSOANA  TREBUIE  SĂ  CEARĂ (să fie vindecată sau iniţiată)

Noi trebuie să cerem să fim vindecaţi. Prin a cere, noi ne deschidem la nivelul gâtului. Când verbalizăm şi ne auzim spunând: „Vreau să schimb starea în care mă aflu, vreau să-mi schimb starea de existenţă!”. Prin această cerere, persoana  respectivă afirmă o decizie conştientă, de a se implica în procesul de vindecare. Această cerere poate fi făcută de asemeni la nivelul sufletului  (cererea de vindecare să fie făcută din tot sufletul persoanei care o solicită).

Ca vindecător REIKI, tu eşti viaductul, canalul prin care curge energia REIKI. Este esenţial să asculţi şi să-ţi oferi serviciile unei cereri  venite din  tot sufletul.

2. TREBUIE SĂ EXISTE UN SCHIMB DE ENERGIE PENTRU SERVICIU

Energia vindecătoare aparţine universului şi lui Dumnezeu. Totuşi există necesitatea unui schimb creativ de la pacient la vindecător, care îşi pune la dispoziţia  pacientului timpul şi serviciul său oferit pacientului pentru vindecare. Dacă oferă ceva gratis, aceasta cauzează un dezechilibru datorită unei obligaţii care trebuie plătite. Schimbul de energie între cele două persoane implicate menţine echilibrul. Schimbul de energie poate implica orice, de la conceptul de energie precipitată (bani), până la schimbul de servicii. Cei care practică REIKI la un nivel profesional, îşi stabilesc o sumă fixă pentru onorariu.  Acest onorariu reprezintă valoarea serviciului care este considerat de majoritatea oamenilor ca o realitate completă. Starea de sănătate este ea însăşi o valoare şi reflectă, în ultimă instanţă, sentimentele de dragoste  de sine şi de apreciere de sine ale persoanei care doreşte să se vindece. (Cât este deschiderea pacientului, atât primeşte. Ce dai este valoarea pe care o dai tu pe tine.).

Etica in Reiki

Pentru un tratament complet se tin palmele cate 5 minute in fiecare pozitie.Inainte de tratament se spala mainile cu apa rece sau daca nu este posibil se curată mental cu lumina alba. Nu se mediteaza in timpul tratamentului, nu se vizualizeaza nimic, nu ne concentram pe actiune. Stam relaxati fiind un canal cat se poate de curat si pur de energie Reiki. Nu se ating zonele intime ale pacientului. In aceste zone palmele se tin la distanta de 3-5 cm de corp. Nu se dezbraca pacientul. Energia trece prin haine. Nu se insista pe locurile foarte dureroase. Nu se ating ranile deschise. Nu se discuta cu alte persoane cazurile altor pacienti. Se poate vorbi cu pacientul daca acesta doreste. Daca pacientul adoarme nu il vom trezi. Dupa tratment se spala iarasi mainile cu apa rece sau se curata mental. Mental maestru isi imagineaza o sabie de lumina alba care taie legaturile energetice cu pacientul. Se discuta cu pacientul despre senzatiile din corp. Se recomanda serii de cate 10 -12 sedinte in care primele 3 trebuie sa fie facute una dupa alta in trei zile consecutive. In cazuri grave se pot face mai multe tratamente pe zi. La gradul II pentru vindecarea la distanta este necesar să se ceara acordul persoanei careia i se fac directarile energetice pe o anumita problema. In caz contrar directarea se va face pentru binele suprem al persoanei respective, pentru conexiunea si intrarea in armonie cu divinitatea

Istoria Reiki

Istoria Reiki-ului tradiţional începe, în secolul al XIX-lea, cu Mikao Usui. El a găsit într-o mânăstire nişte manuscrise vechi, în limba sanscrită, datând de circa 2500 de ani, care descriau o metodă de vindecare practicată de Buddha. Materialul nu conţinea însă informaţia privind activarea şi punerea în funcţiune a energiei, acestea fiind omise intenţionat pentru a fi protejate de neaveniţi.  

Mikao Usui a hotărât să se retragă 21 de zile pentru post, rugăciune şi meditaţie pe muntele sfânt Kuriyama (Koriyama, Kurama Yama), situat la 12 kilometri nord de Palatul Imperial din Kyōtō. S-a instalat într-o grotă, a aşezat în faţa sa 21 de pietre şi în fiecare dimineaţă arunca deoparte câte una, ca modalitate de măsurare a trecerii timpului.

În primele 20 de zile, pe care le-a petrecut rugându-se şi postind, nu s-a întâmplat nimic deosebit. În dimineaţa celei de-a 21-a zile, după ce a aruncat şi ultima piatră, o lumină puternică a apărut, apropiindu-se de el. Iniţial s-a speriat, dar apoi s-a gândit că aceasta ar putea fi răspunsul la întrebările lui. Lumina l-a lovit în mijlocul frunţii, în zona chakrei Ajna, iar el a leşinat. În acea stare, Usui a văzut mai multe baloane multicolore în care erau înscrise simbolurile Reiki, primind totodată informaţii în legătură cu modul în care se activează energia vindecătoare.

Pentru Mikao Usui a fost o iniţiere divină prin care, în sfârşit, aflase răspunsul la întrebările sale.

Mikao Usui a lăsat cunoaşterea sa, succesorului său Chujiro Hayashi care, la rândul său, o iniţiază pe doamna Hawayo Takata, de la care Reiki-ul se răspândeşte în Europa şi SUA.

USUI SHIKI REIKI RYOHO ŞI CARACTERISTICILE REIKI

Usui Shiki Reiki Ryoho este sistemul Reiki care se practică şi se predă actualmente cel mai mult pe glob, care combină învăţăturile şcolii Takata cu cele japoneze, provenite din Usui Reiki Gakkai. Acest sistem implică o combinaţie a celor două stiluri de Reiki, cel occidental şi cel oriental, practicat în Japonia. Deşi e o îmbinare a învăţăturilor spirituale ale celor două curente, este simplu, uşor de învăţat şi de aplicat în societatea modernă. Este flexibil, adaptabil oricărei situaţii, foarte practic, disponibil pentru toţi cei interesaţi şi furnizează rezultate şi efecte imediate, vizibile, deosebite.

ACORDAJUL

Acordajul Reiki este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universală. Acordajul are trei mari componente: cea fizică, unde maestrul efectuează un anume ritual, cea energetică, unde se deschid anumiţi centri energetici şi se curăţă anumite meridiane energetice şi componenta spirituală, unde practicantul primeşte un anumit număr de ghizi de Lumină, o cunoaştere la nivelul sinelui şi daruri de la Divinitate. Toate acestea fiind oferite de Divinitate spre a evolua şi a ne îndeplini misiunea personală pe această planetă.

Cu fiecare acordaj primit, creşte şi responsabilitatea maestrului/practicantului faţă de el, de oamenii pe care trebuie să-i ajute şi faţă de Divinitate.

Ce se intampla dupa acordaj – criza de vindecare

1. Incepe procesul de curatare.

2. Persoana care a primit acordajul trebuie sa se bea multa apa in aceastaperioada pentru ca ajuta in procesul de curatare

3. Pot sa apara diverse senzatii in chakre

4. Persoana acordata este pregatita sa practice pe ea si pe alte persoane

5. Pot sa apara experinte noi extrasenzoriale

6. Creste intuitia

7. Practicarea zilnica a autotratamentului pregateste persoana respectivapentru acordajul de gradul II

Ce se întâmpla după acordaj?

Dupa acordaj este bine sa va rezervati putin timp pentru relaxare, sa savurati experintele. Unele persoane dupa acordaj se simt ametite. Cel putin o ora ramaneti in casa sa va odihniti dand astfel timp energiilor sa se aseze putin. După acordaj începe acel celebru ciclu de 21 de zile de curăţare, prin careorganismul se adaptează la noua frecventa energetica. Apar aici (nu întotdeauna), fenomene de oboseala, somnolenta, uşoare răceli, dureri de gat,stomac instabil, nervozităţi sau pur si simplu nu se manifesta nici unul din acestefenomene. Dupa acordaj se bea multa apa, si se practica poziţiile mâinilor zilnic(măcar acea perioada de 21 de zile). Este un proces de detoxificare a organismului care se poate manifesta la nivel fizic, emotional, mental si/sau spiritual. Cand observi simptomele este bine sa ai o atitudine pozitiva in ceea cepriveste schimbarea, te ajuta foarte mult lasand astfel mai usor energiile vechi sa se curete.In prima saptamana chakrele incep sa se curete cate una pe zi. Pot sa apara senzatii la nivelul corpului fizic. In zona chakrelor aceste senzatii pot fi de caldura, rece, intepaturi, pulsatii etc. Nu exista zona a vietii voastre pe care Reiki sa nu o schimbe si asupra careia sa nu aiba efect. Vindecarea apare ca rezultat al cresterii vibratiei, a deblocarii si echilibrarii chakrelor si canalelor. Reiki va lucra pentru a vindeca relatiile tale, va contribui la indeplinirea telurilor benefice pentru experinta acestei vieti si pentru manifestarea in realitate a dorintelor care sunt in armonie cu divinitatea, va vindeca si echilibra trecutul si prezentul. Pe parcursul celor 21 de zile a procesului de curatare, in primul ciclu de 7 zile, este bine sa te concentrezi pe problemele personale, fizice si emotionale. In a doua saptamina, concentreza-te pe relatiile tale cu alti oameni, problemele societatii si pe linistirea problemelor mentale. A treia saptamina este destinata schimbarilor spirituale

Purificarea fizica

Se pot experimenta simptome ale racelii, disconforturi minore ca: dureri musculare, febra, dureri de cap, dureri in git, mucozitati in exces, tuse, constipatie, diaree si alte simptome minore, pe masura ce toxinele sint eliberate si corpul se curata si se echilibreaza. Pentru a usura simptomele: faceti plimbari lungi, faceti exercitii fizice sau practicati yoga, respirati aer curat si beti cantitati mari de apa proaspata. Mincati mincare usoara: fructe proaspete, legume si sucuri. Incercati sa va tineti departe de cafea si nicotina.

Purificarea emotionala

Emotiile ascunse adanc, pot iesi la suprafata, aparent fara motiv: furie, frustrare, suparari, frica, tristete sau altele. Aceste emotii au fost reprimate sau suspendate din timpuri vechi, din aceasta viata sau din altele, si acum sunt eliberate. Aceasta experinta nu trebuie sa te afecteze emotional. Observ-o ca o persoana din afara, neimplicata. Nu da vina pe nimeni pentru aceste sentimente. Doar experimenteaza-le pe masura ce ies la suprafata si apoi lasa-le sa plece. Pentru a usura efectele: mediteaza, inspira si expira incet si profund. Poti sa faci o baie lunga si fierbinte. Daca adaugi sare in apa aceasta curata corpul fizic. Apa poate sa devina neagra cand curata corpul fizic

Purificarea mentala

Formele gand vechi, sabloanele de comportament si vechile obiceiuri pot iesi acum la suprafata. Dorinte ascunse in ceea ce priveste alimentatia, bauturile, nicotina, cofeina, etc. se pot accentua. Ganduri de invinuire, blamare, victimizare, abuz, renegare, auto-distrugere, auto-compatimire, etc, pot sa apara. Acestea pot fi vindecate la fiecare nivel al fiintei noastre, din aceasta viata sau din altele.Nu te invinui si nici nu lasa aceste impulsuri sa te stapineasca. Doar simte-le, lasa-le sa plece, apoi inlocuieste gandurile negative cu altele noi pozitive.Pentru a usura efectele: fi ingaduitor cu tine, fa acele lucruri care te fac sa te simtiti bine, repeta afirmatii pozitive, mantre, si/sau asculta muzica favorita, toatea cestea usureaza intensitatea potentialului negativ ale gandurilor ce ies acum la suprafata.

Purificarea Spirituala

Credintele tale acum  pot fi rascolite si schimbate, credinta in cum opereaza aceasta lume, cum ar trebui sa fie relatiile tale, religia, ce este important in viata ta. Pe masura ce aceasta se intampla, revelatii si noi semnificatii vor deveni clare. Acum se pun bazele unei noi gandiri. Devii mai intuitiv, mai intelept se poate chiar sa iti schimbi fundamental gandirea spirituala, modul in care vezi lumea.Pentru a usura efectele: Vorbeste cu oameni care sunt receptivi la nou, despre experientele tale, citeste carti spirituale, asculta casete motivationale si trateaza-te pe tine insuti cu iubire si intelegere. Acum castigi noi nivele de intelegere. Accepta ca totul este bine si ca acest proces este perfect normal. Traieste pacea. Lasa constient Divinitatea sa te umple de dragoste si intelepciune. În această perioadă de 21 de zile este recomandată efectuarea autotratamentului zilnic şi consumul de cât mai multe lichide, de preferat energizate sau apă sfinţită. Dupa acest termen se poate face acordajul pentru gradul II.

Nota: daca aveti si alte simptome pe care nu le puteti intelege, luati legatura cu Maestrul vostru Reiki pentru asistenta.

Gradul I: după inițiere, practicantul poate face autotratament iar după un timp şi tratament. Pozițiile de punere a mâinilor sunt simple și intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe fața și pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase.

Gradul al II-lea: după inițiere, practicantul primește primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora își poate activa palmele pentru o mai mare eficiență și poate face tratament și prin realizarea și vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanţă şi tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curățarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curățarea și energizarea mâncării, dar și trimiterea luminii la distanță, crearea câmpurilor de protecție.

Gradul al III-lea – sau profesor –: după inițiere, practicantul primește noi simboluri și învață tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se “sare” şi se trece direct la maestru.

Maestru: după inițiere, noul maestru poate la rândul lui să facă altora inițieri/acordaje şi cunoaşte simbolurile specifice maeştrilor.

După fiecare inițiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-și facă autotratament zilnic și să practice un regim de viață cât mai echilibrat și cu un meniu lacto-vegetarian.

GRADUL I

Chakrele şi rolul lor 

 

Chakrele

Chakrele reprezintă legătura dintre corpul fizic şi cel subtil. Pe corpul uman se găsesc 7 centri principali de energie acestia făcȃnd legătura aurei cu corpul, după filosofia tibetană. Fiecare centru energetic este legat de un canal de energie. Cele 7 chakre sunt: 

 

Chakra rădăcinii (MULADHARA) situată la baza (în zona sacrală), de culoare roşie. Cristalul aferent: hematit, granat, rubin, jasp.

Chakra sexuală (SVADHISHTHANA) situată la două degete sub ombilic, de culoare portocalie. Cristalul aferent: piatra lunii, carneol.

Chakra plexului solar (MANIPURA) situată în dreptul stomacului, de culoare galbenă. Cristalul aferent: citrin, chihlimbar, topaz, ochi de tigru.

Chakra inimii (ANAHATA) situată în dreptul inimii, de culoare verde şi roz. Cristalul aferent: cuarţ roz, aventurin, jad, turmalină.

Chakra gȃtului (VISHUDDHA) situată în golul de la gȃt, de culoare albastră. Cristalul aferent: sodalit, acvamarin, turcoaz.

Chakra frunţii (AJNA), denumită şi al 3-lea ochi, situat în mijlocul frunţii, de culoare mov. Cristalul aferent: ametist, safir, lapis lazuli.

Chakra coroanei (SAHASRARA) situate în vȃrful capului, de culoare albă sau argintie. Cristalul aferent: cristal de stȃncă, diamante.

Rolul şi importanţa chakrelor

Omul comunică cu mediul înconjurător prin intermediul celor şapte chakre principale. Ele asigură un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea în orice situaţie.

Prin chakre, fiinţa umană primeşte informaţii de la alte fiinţe umane, atunci cȃnd se urmăreşte un schimb de informaţii, sau atunci cȃnd are loc o comunicare. Comunicarea verbală este o acţiune separată şi este coordonată de conştient. Schimbul de energii subtile care are loc prin sistemul chakrelor se desfăsoară sub coordonarea subconştientului.

Rolul important al purificării chakrelor constă în creşterea percepţiei extrasenzoriale, dezvoltarea intuiţiei şi acumularea de energii subtile. Ȋn această situaţie, atunci cȃnd avem o comunicare verbală cu o anumită persoană, intuiţia, prin intermediul subconştientului şi al energiilor subtile primite prin chakre, poate să conducă la ideea că persoana cu care comunicăm încearcă să ne prezinte o imagine falsă despre subiectul în discuţie.

Chakrele sunt importante, pentru că ne asigură informaţii suplimentare despre anumite subiecte de care suntem interesaţi.

De exemplu:

Dacă ne gȃndim la o persoană foarte importantă, putem să-i simţim starea interioară.

Dacă ne gȃndim la un răsărit de soare, putem să simţim căldura soarelui, sau unele persoane mai senzitive pot vedea cu ochiul minţii imaginea soarelui care răsare.

Dacă ne gȃndim la o persoană foarte dragă, putem să-i simţim prezenţa foarte aproape sau putem să o vedem.

Dacă ne gȃndim la o persoană cu care suntem în conflict, se poate simţi o stare de tulburare şi agitaţie interioară, furie, dorinţa de răzbunare, agresivitate.

Prin purificarea chakrei muladhara se poate ajunge la o stare de stabilitate fizică şi psihică. Ȋn această situaţie va creşte încrederea în propria persoană şi se poate trece la purificarea chakrei swadhistana, care se poate realiza prin audiţia exerciţiilor înregistrate pe casete sau cd-uri. Atunci cȃnd această chakră a fost purificată, sentimentul de teamă sau de nelinişte va fi îndepărtat din viaţa dvs. De asemenea, veţi avea încredere în viitor, datorită faptului că vă puteţi adapta oricărei situaţii.

Prin purificarea chakrei manipura se poate creea în primul rȃnd starea de calm şi de linişte interioară, care vă conduce treptat la un autocontrol din ce în ce mai mare. Atunci cȃnd veţi putea să vă conştientizaţi forţa gȃndurilor, veţi înţelege cȃt de mult rău v-aţi făcut gȃndind negativ despre propria voastră persoană sau despre altcineva.

Chakra manipura vă poate asigura legătura cu elementul foc, prin intermediul căreia puteţi să vă purificaţi corpul, prin arderea impurităţilor sau a stresului.

Prin purificarea chakrei anahata se poate obţine un echilibru al energiilor yin şi yang. Atunci cȃnd partea pozitivă şi partea negativă sunt în armonie, se produce o transformare în fiinţa respectivă, care conduce la dezvoltarea sentimentului de iubire necondiţionată către toate fiinţele, către toate animalele, către toată creaţia. Ȋn această situaţie veţi putea înţelege diferenţa dintre dragoste şi iubire.

Prin purificarea chakrei vishudha putem îndepărta pentru totdeauna stările de nemulţumire interioară faţă de propria persoană sau faţă de alte subiecte. De asemenea, putem să ne apropiem mai mult de scopul vieţii şi să incercăm să-l căutăm.

Un rol important în practica spirituală îl are scopul vieţii. Oamenii care trăiesc fără să se gȃndească la acest subiect din cȃnd în cȃnd, se pot îndepărta de el fără sa fie conştienţi.

Prin purificarea chakrei ajna se poate dobȃndi un echilibru între fizic şi psihic, ceea ce în timp conduce la deschiderea celui de-al 3-lea ochi. De asemenea, poate creşte frecvenţa de vibraţie a corpului, încȃt scȃnteia divină să se trezească şi să înceapă să-l influenţeze în mod benefic pe practicant. Odată cu trezirea scȃnteii divine, persoana respectivă ar putea să beneficieze de o creştere spectaculoasă a intuiţiei.

Prin purificarea chakrei sahasrara se poate realiza o rezonanţă mai, mare cu toate energiile subtile din Univers.

Exerciţiile pentru purificarea chakrelor sunt deosebit de uşor de realizat, ele constituie prima etapă pe drumul autocunoaşterii şi al autoperfecţionării. De asemenea, poate reprezenta o primă etapă pentru o mai bună comunicare cu natura.

Purificarea chakrelor

Ȋn această perioadă benefică pentru evoluţia spirituală, tot mai mulţi oameni încercă să se informeze despre acest subiect. O parte din ei au şi motive bine întemeiate, cum ar fi:

– probleme în legătură cu sănătatea fizică sau psihică

– curiozitatea

– evoluţia spirituală

– eşecuri

– temeri

– traume

– ambiţii nesatisfăcute

Pentru omul modern este greu de acceptat ideea că s-a îndepărtat de natură, iar situaţiile neplăcute prin care trece din această cauză, reprezintă o consecinţă nedorită.     Civilizaţia îşi face tot mai mult simţită prezenţa în viaţa noastră cotidiană. Sunt aşadar, tot mai frecvente cazurile în care oamenii din diferite categorii sociale, se trezesc depăşiţi de situaţii la care nu pot găsi rezolvare, cum ar fi:

– migrene

– indispoziţii frecvente

– emotivitate exagerată

– oboseală nejustificată

– stres

– fobii

– lipsa unui partener de viaţă

Ȋntoarcerea la natură se pare că este soluţia salvatoare.

Prezentăm în continuare un minim de informaţii care vă pot face să înţelegeţi mai uşor cum ar fi bine să începeţi să vă ajutaţi singuri.

Pentru a înţelege mai bine ce dorim să vă transmitem, încercaţi să vă gȃndiţi de unde vine energia electrică spre consumatori. Ea este creată într-o termocentrală, iar la ieşirea către beneficiari, curentul electric are o tensiune şi o intensitate foarte mare. Pentru a putea fi folosit de consumatori, curentul electric este transformat de cȃteva ori, în aşa fel încȃt atunci cȃnd ajunge la destinaţie, tensiunea şi intensitatea lui să fie în limite accesibile.

La fel se întȃmplă şi în Univers.

Energia universală este generată de Creator în centrul universului şi are o frecvenţă de vibraţie foarte mare, ceea ce îi conferă şi un grad de puritate deosebit.

Prin intermediul chakrelor, omul primeşte din univers o cantitate de energie universală care îi este necesară, pentru a-şi putea întreţine activităţile corpului fizic. Aşadar, chakrele modifică frecvenţa de vibraţie a energiei universale primite din univers în aşa fel încȃt ea să aibă frecvenţa de vibraţie mai mică, dar foarte apropiată de cea a corpului uman.

Fiecare chakră are legatură cu o glandă cu secreţie internă, aceasta, la rȃndul ei, alimentȃnd organele cu care este în legătură directă. Aşadar, pentru a trăi în condiţii mai bune, ar fi bine să ne purificăm chakrele.

După cum am mai spus, chakrele sunt centre energetice. Ele se găsesc localizate pe linia mediană a corpului. Sunt în număr de 7 şi se numesc astfel: MuladharaSvadhishthanaManipuraAnahataVishuddhaAjna şi Sahasrara.

Chakrele localizate în partea de jos a corpului reflectă latura noastră instinctuală, cele de sus latura noastră mentală.

Atunci cȃnd sunt deschise, purificate, se consideră că sunt operative la nivelul cel mai înalt. Există multe tehnici pentru echilibrarea şi purificarea chakrelor, dar cel mai mult se folosesc cele de deschidere a lor.

 

Prima chakră: MULADHARA,

este localizată între anus şi sex. Aceasta vibrează cu elementul pămȃnt şi are culoarea roşie. Stabilitatea psiho-fizică este sentimentul de referinţă a acestei chakre.

Vibrȃnd cu elementul pămȃnt, vine vorba aşadar de dreptul de a fi aici, de a exista, de a avea grijă de noi, de a avea posesiuni, iar cȃnd chakra e închisă sau afectată, intervine teama, depresia, neîncrederea în viitor. Prima chakra are legătură cu oasele, labele picioarelor şi intestinul gros. Simţul corespondent este mirosul, iar dacă acest simţ nu este bine dezvoltat, este semn că această chakră nu funcţionează bine. Ȋn cazul în care chakra Muladhara se află în dezechilibru, pot apărea diferite manifestări neplăcute, cum ar fi:

– dureri în zona sacrală

– tulburări ale circulaţiei venoase în zona anusului

– creşterea corpului în greutate

– tulburări de miros

– stare de nesiguranţă

– comportament violent datorită lipsei de siguranţă

– stare de somnolenţă nejustificată

– stare de mȃnie

– dezordine în gȃndire

– imposibilitatea obţinerii a ceea ce este necesar pentru existentă

A doua chakră: SVADHISHTHANA, se află deasupra osului pubis, la jumătatea distanţei dintre pubis şi ombilic, puţin mai sus de prima chakră. Aceasta vibrează cu elementul apă şi este de culoare portocalie.

Această chakră se referă în mod direct la dreptul de a simţii, de a exprima şi înţelege emoţiile, nevoile şi dorinţele, iar dacă se află în dezechilibru, apare sentimentul de vinovăţie foarte pronunţat. Chakra este în legătură cu sentimentele şi sexualitatea, atunci cȃnd este deschisă. Sentimentele curg în mod liber, fără a dovedi emotivitate extremă.

Dezechilibrul chakrei se poate resimţii sub diferite aspecte cum ar fi:

– dificultăţi financiare

– lipsă de control în relaţie cu alţi oameni

– mȃncat în exces

– sentimente de vinovăţie

– tulburări emoţionale

– teama de a nu fi abandonat, de a nu fi iubit, de a nu fi agresat de semeni

– frica nejustificată faţă de diferite subiecte (apă, întuneric, necunoscut, oameni, aglomeraţie, bătrȃneţe, boală, samd)

– probleme cu rinichii, vezica urinară sau prostate

– dureri în zona pelviană sau în zona şalelor

– plăcere exagerată de a mȃnca

– perturbarea funcţiei de reproducere

– agresivitate sexuală (verbală sau fizică)

– coportament ostil faţă de sexul opus, dezgust, respingere, samd.

A treia chakră: MANIPURA, se află în zona plexului solar. Vibrează cu elementul foc şi are culoarea galbenă. Organele pe care le poate influenţa sunt: ficatul, stomacul, splina, intestinul subţire, sistemul digestiv. Chakra Manipura poate influenţa autocontrolul în diferite situaţii, dar în mod deosebit, în situaţii limită cȃnd corpul este suprasolicitat. Are legătură cu corpul mental, unde sunt stocate toate gȃndurile noastre.

O funcţionare insuficientă a acestei chakre se poate manifesta sub diferite forme, cum ar fi:

– teamă nejustificată

– lipsa de încredere în propriile forţe

– lipsa de autocontrol

– lipsa de respect pentru alte persoane sau faţă de propria persoană

– emotivitate, timiditate

– tulburări digestive

– gastrită, ulcer gastric şi duodenal

– diabet, hipoglicemie

– insuficienţă hepato-biliară

– artrită

– depunerea de strat adipos în partea de mijloc a corpului

– scăderea memoriei

– digerarea cu dificultate a alimentelor

A patra chakră: ANAHATA, este localizată în zona inimii. Are o deosebită importanţă în corp, deoarece fiind situată între cele trei chakre inferioare şi între cele trei chakre superioare, are rolul de a face legătura dintre ele şi de a menţine o stare de echilibru.

Elementul cu care vibrează este aerul, iar culoarea este verde. Sentimentele pe care chakra le stimulează sunt:

– dragostea şi prietenia

– iertarea şi acceptarea

– compasiunea

– grija faţă de semeni

– iubirea necondiţionată faţă de toate fiinţele din univers.

Funcţionarea insuficientă a acestei chakre poate genera probleme de ordin emoţional, cum ar fi:

– tristeţea

– melancolia

– amărăciunea

– incapacitatea de a dărui iubire propriei persoane sau altora

– neputinţa de a ierta

– simţ critic exagerat sau chiar ură

Disfuncţia chakrei mai poate duce la:

– boli cardiovasculare

– tulburări de respiraţie

– astm

– alergie

– cancer pulmonar

– pneumonie

– hipertensiune

– dureri de spate

– cancer mamar.

A cincea chakră: VISHUDDHA, este situată la baza gȃtului. Vibrează cu elementul Akasha, aceasta fiind marea bibliotecă a universului, unde sunt stocate toate informaţiile legate de fiinţele umane. Părţile corpului pe care le influenţează sunt umerii şi gȃtul.          Funcţionarea insuficientă a acestei chakre poate crea dificultăţi în exprimarea ideilor, sentimentelor, convingerilor, stări interioare contradictorii care pot genera nemulţumire permanentă.

Deasemenea, poate determina unele afecţiuni:

– în zona gȃtului

– depresii

– dificultăţi de vorbire

– scolioză

– laringită

– afecţiuni ale gingiilor

– insuficienţă biliară datorită îndepărtării de scopul vieţii.

A şasea chakră: AJNA, mai poate fi numită şi al treilea ochi sau al şaselea simţ.             Caracteristica principală a acestei chakre este stăpȃnirea de sine. Ȋn traducere, Ajna înseamnă “a şti”, “a recepţiona” sau “a comanda”. Culoarea care vibrează cu această chakră este indigo strălucitor. Părţile corpului influenţate de Ajna sunt ochii şi emisferele cerebrale.

Disfuncţia chakrei poate să determine probleme de natură emoţională sau mentală, cum ar fi:

– lipsa preocupării spirituale

– refuzul de a învăţa din experienţele pe care ţi le oferă viaţa şi astfel ele se tot repetă

– anxietate

– paranoia

– teama de a nu înţelege sau de a folosi capacităţile extrasenzoriale

– lipsa concentrării

– probleme ale sinusurilor

– migrene

– afecţiuni oculare

– tulburări neurologice etc.

A şaptea chakră: SAHASRARA, localizată în creştetul capului, vibrează ca şi culoare cu violetul strălucitor. Părţile corpului pe care le influenţează sunt: cortexul cerebral, creierul,

prin urmare, întregul corp. Dezechilibrul chakrei poate conduce la incapacitatea de a avea încredere în viaţă sau de a avea o viziune de ansamblu asupra vieţii, deoarece liberul arbitru nu mai funcţionează, iar asta se numeşte involuţie spirituală. De asemenea, se pot crea probleme de sănătate cum ar fi:

– afecţiuni ale scheletului

– afecţiuni ale sistemului muscular şi nervos (scleroza multiplă)

– disfuncţia glandei epifize

– probleme cerebrale

– tulburări genetice

Aşadar, chakrele au o deosebită importanţă pentru noi ca fiinţe umane. Dacă v-aţi regăsit într-una sau mai multe afecţiuni despre care am vorbit, ar fi bine să luaţi atitudine şi să încercaţi să vă ajutaţi singuri, la nivel energetic, pentru că după purificarea chakrelor, implicit stările psihice şi corpul fizic, să funcţioneze armonios.

Pentru aceasta există cȃteva exerciţii ce vă pot revitaliza în scurt timp. Persoanele interesate de armonie şi echilibru au la îndemână cursul complet pentru echilibrarea chakrelor prin intermediul Terapiei Universale. Este o metodă practică de lucru cu chakrele şi corpurile fine, care produce efecte benefice încă din primele zile de studiu. Ȋn urma alimentaţiei cu prana veţi avea o vitalitate crescută, o memorie mai bună şi un zâmbet constant.

Meditatia Joshin Koki Ho

Este o tehnica incredibil de rapida si usoara careridica vibratia energetica dar care se interzice persoanelor cu astm sau hipertensiune. Exercitiul se realizeaza in picioare, intr-o pozitie care sa asigure un cat mai mare echilibru, picioarele departate la latimea umerilor, se inspira adanc, limba se afla in cerul gurii, vizualizam o lumina de un alb stralucitor care intra prin chakra Sahasrara odata cu inspiratia, oconducem prin Ajna, Vishuddha, Anahata, Manipura si Swadhistana unde cu respiratia oprita vizualizam cum energia se acumuleaza din ce in ce mai mult si ne inunda corpul, constientizam cum fiecare celula a fiintei noastre, este hranita de Reiki, cand consideram ca suntem plini de energie, pe expiratie vizualizam lumina cum paraseste corpul nostru prin maini, talpi, apoi prin tot corpul. Se practica oricand in stari de stress, apatie, tristete sau suparare.

Curăţarea canalelor Ida şi Pingala

Canalele Ida şi Pingala sunt două trasee energetice adiacente canalului central Sushumna; ele coboară elicoidal şi simetric în jurul acestuia din urmă. Blocarea lor produce grave discontinuităţi energetice la nivelul câmpurilor, de buna lor funcţionare depinzând şi gradul de deschidere a chakrelor, tocmai de aceea fiind atât de importantă curăţarea acestora.

Pentru a curăţa canalele  Ida şi Pingala vom folosi degetele index şi mijlociu de la mâna dominantă, pe care le vom plasa la ceafă, în proiecţia dorsală a celui de-al treilea ochi, şi vom face mişcări repetate şi bruşte până la baza osului coccis, de trei până la nouă ori. Curăţarea canalelor Ida şi Pingala se va realiza întotdeauna înaintea tăierilor

 

 

AUTOTRATAMENTUL

Autotratamentul constă, pe scurt, în a pune palmele pe dumneavoastră. Energia care “curge” prin palme va avea întotdeauna vibraţie mai mare decât a corpului. Altfel spus, pentru a ne creşte vibraţia şi a ne vindeca de anumite afecţiuni, este necesar a ne aşeza mâinile pe corp şi a lăsa energia să meargă unde este necesar. Trebuie precizat că orice afecţiune sau boală apare prima dată în câmpurile noastre subtile ca un deficit de energie sau ca o acumulare de energii malefice şi abia apoi apare în corpul fizic ca boală propriu-zisă. Prin urmare, în timpul autotratamentului, corpul se curăţă de energiile negative şi se reface necesarul energetic al corpului nostru, prevenind sau îndepărtând anumite boli.

Poziţiile palmelor pentru autotratament:

Cap         Gât       Piept        Abdomen            Spate
– creştet

–emisferele cerebrale

– frunte, ceafă

– urechi

– ochi

– pe laterale –plămâni deasupra chakrei inimii

– chakra inimii

– sâni

– plexul solar

–chakra gâtului, faţă, spate

–deasupra buricului

– chakra II

– zona pelviană

   – la fel de sus          până jos.

Echilibrarea chakrelor sau autotratamentul rapid

Autotratamentul rapid se efectuează la fel, 5-10 minute fiecare poziţie:

1.   O palmă pe chakra 1, cealaltă pe chakra 7

2.   O palmă pe chakra 2, cealaltă pe chakra 6

3.   O palmă pe chakra 3, cealaltă pe chakra 5

4.   Ambele palme pe chakra 4 (inimii).

Bastonul de foc

Constă în energizarea coloanei vertebrale şi în acelaşi timp curăţarea canalului energetic principal/canalul guvernor. Se execută ţinând o mână pe gât în zona cervicală, iar cealaltă mână în zona coccisului. Este foarte eficient dacă se execută din trei poziţii:

Prima poziţie: o mână pe gât în zona cervicală – cealaltă în zona coccisului

A doua poziţie: o palmă pe marea vertebră – cealaltă la nivelul chakrei III din spate

A treia poziţie: palmele una lângă cealaltă la nivelul inimii.

Tratamentul altei persoane

Pentru tratamentul altei persoane se urmează aceeaşi paşi ca şi la autotratament. Se începe cu poziţiile de cap, apoi gât, piept, abdomen, după care se parcurge pe spate şi pe picioare.

La sfârşit se execută bastonul de foc.

Tratamentul animalelor

Tratamentul animalelor respectă acelaşi principiu ca şi tratamentul unui om, trebuie doar adaptat la dimensiunile animalelor. În cazul în care este vorba despre un cȃine mare se începe cu poziţiile de cap, parcurgând corpul acestuia până la coadă. Dacă este vorba despre un animal mic, acesta se poate ţine între palme şi transmite energie.

Dacă un animal refuză tratamentul, nu trebuie să insistaţi; animalele sunt foarte sensibile la energii, ele simt cȃnd au sau nu au nevoie de energie. Dacă totuşi insistaţi pot interpreta dorinţa dumneavoastră ca pe o agresiune. 

Tratamentul plantelor

Plantele de asemenea au nevoie de energie; ele trebuie îngrijite, curăţate, iubite şi tratate.

– Se energizează pământul în care sunt plantate.

– Se energizează apa cu care le udăm.

– Se ţin palmele în jurul coroanei, făcând tratament plantei.


Tratamentul copiilor mici

Tratamentul copiilor mici, se face doar cu acordul părinţilor şi doar în prezenţa acestora.

Ȋn cazul infecţiilor

Nu se efectuează tratamente reiki în caz de infecţii, apendicite, amigdalite sau alte “iţe”. Nu se transmite energie infecţiilor, deoarece în aceste cazuri avem de a face cu organisme vii care se află sub influenţa energiei şi se dezvoltă mai bine.

Ȋn cazul anesteziilor

Nu se efectuează tratamente reiki şi nu se transmite energie pacienţilor ce urmează să facă anastezie cu 24 de ore înainte de intervenţie.

Tratamentul reiki, prin punerea palmelor este foarte eficient în recuperarea în urma anesteziilor.

!ATENŢIE!

Reiki nu este o metodă de a diagnostica. Nu este permisă punerea de diagnostic sau de schimbare a medicaţiei. Pacientul poate fi rugat să îşi facă analizele şi cu acestea să meargă la un medic, care să îi schimbe tratamentul sau să îi pună un diagnostic.

Tăierile Reiki

Reprezintă o modalitate de curăţare de legături şi de corzi, care se leagă pe chakrele din spate. Cu palmele activate, tăierile se fac trecând în forţă cu palma de la umărul drept şi şoldul stâng, iar apoi între umărul stâng şi şoldul drept.

Perierile Reiki

Au ca scop îndepărtarea energiilor negative de pe canalele energetice posterioare. Se fac cu degetele răsfirate pe orizontală, la diferite niveluri ale coloanei vertebrale, dinspre interior spre exterior. În general se fac trei serii de câte patru perieri.

Energizarea alimentelor şi a băuturilor

Energizarea alimentelor sau a băuturilor se face transmiţȃnd energie prin palme timp de 10 minute. Odată cu energizarea se produce şi o curăţare energetică a lor. Este foarte indicată, deoarece nu toate alimentele, mai ales cele deja preparate, sunt curăţate din punct de vedere energetic.

Pentru energizarea băuturilor este indicat a ţine cana sau paharul între palme timp de 10 minute. Se produce o energizare puternică ce duce la creşterea calităţii lichidului. Foarte indicat şi în cazul cafelei, avȃnd ca efect anihilarea efectelor nocive.

GRADUL II

La acest grad, se face iniţiere prin simboluri şi se învaţă modul şi scopul folosirii lor.

Ce sunt simbolurile? 

Simbolurile sunt chei care deschid porţile către anumite dimensiuni. Ele concentrează energia pentru a putea fi folosită în diferite scopuri. Simbolurile sunt tridimensionale şi fiecare are propria lui vibraţie şi acţiune.

Când activăm un simbol, acolo vin gizii de Lumină din dimensiunea pe care respectivul simbol a deschis-o.

Nu este permisă desenarea simbolurilor pe alte persoane fără acordul acestora.

Se consideră agresiune energetică. Singurul loc unde se pot desena simboluri fără acordul persoanelor este vertical deasupra chakrei a VII-a.

Activarea simbolurilor

Sunt mai multe căi de activare a simbolurilor, dar toate au ca prim fundament intenţia. Astfel avem: 

Activarea fizică. Se face folosind mâna, palma, degetul III (sau degetul de forţă), trei degete unite ca la închinăciunea ortodoxă, sau degetele I, III, IV (precum binecuvântarea cristică).

Activarea mentală. Se face prin vizualizarea mentală a simbolurilor. Mai exact, ne imaginăm simbolul ca fiind scris în întuneric cu lumină. El se va activa în momentul în care va atinge vibraţia şi luminozitatea de activare.

Activarea prin suflare. Se poate face prin imaginarea simbolului şi realizarea lui cu aerul suflat. Avantajul benefic este că vibraţia aerului suflat are de obicei vibraţia noastră interioară, deoarece aerul intră în legătură cu sângele, iar sângele corespunde sufletului, deci luminii noastre interioare.

Activarea propriu-zisă a simbolurilor. Se desenează simbolul fizic, mental sau prin suflare şi i se spune numele de trei ori.

Activarea şi dezactivarea palmelor. Se face înainte de tratament sau autotratament prin desenarea lor în palmă, de dimensiuni atât de mici, încât să se suprapună suprafeţei mâinii.

De exemplu, se desenează CKR în palme, apoi se spune numele de trei ori şi se bate în acelaşi timp din palme de trei ori.

Dezactivarea. Se face prin frecarea palmelor una de cealaltă şi prin suflarea aerului printre ele.

1. CHO KU REI

Toata puterea Universului aici! Acum!

Este cunoscut ca fiind Simbolul Puterii.

Acţiuni:

– Energizare.

– Deschide acccesul la energie.

– Concentrează energia acolo unde este activat.

– Accelerează fluxul energiei.

– Protecţie energetică şi spirituală.

Utilizări:

– Energizarea tuturor simbolurilor care îi succed.

– Înainte de a începe tratamentul sau autotratamentul, pentru a te conecta la energii.

– După terminarea tratamentului, pentru sigilarea energiilor vindecătoare.

– Concentrează şi amplifică energia în locul unde este desenat.

– Curăţarea unor spaţii de energii malefice împreună cu SHK.

– Aplicat pe chakre împreună cu Sei-He-Ki  deschide, curăţă şi protejază chakrele.

– Aplicat pe mȃncare, lichide, cristale, bijuterii le curaţă şi le energizează.

– Util pentru sigilarea energiilor, tratamentelor, iniţierilor, dimensiunilor.

– Se aplică în palme înainte de autotratament.

– Pentru protecţia maşinii se activează sus, jos şi pe lateralele maşinii.

– Pentru protecţia obiectelor se face CKR pe ele.

Primul simbol cu care vom lucra in cadrul gradului al doilea de Reiki este Cho Ku Rei, prescurtat CKR, care, in traducere libera inseamna “Pune Puterea Aici” de unde si denumirea de simbol al puterii. Acest simbol are rolul de a da putere si de a amplifica si, de aceea, de foarte multe ori, orice alt simbol am aplica, terminam prin aplicarea unui Cho Ku Rei pentru amplificarea puterii.

Intai se deseneaza bara orizontala, apoi cea verticala, si in final cele trei spirale care au sensul de rotatie invers acelor de ceasornic (antiorar, trigonometric). Bara orizontala simbolizeaza sursa de lumina, bara verticala reprezinta in partea sa superioara calea urmata de lumina si mai apoi canalul central energetic Sushumna, iar punctele de intersectie ale spiralei reprezinta cele sapte chakre principale.

Prima utilizare a lui Cho Ku Rei este in activarea palmelor.

El se deseneaza in palme cu degetele mainii opuse in timp ce i se pronunta (mental sau cu voce tare) numele de trei ori. Acest simbol are capacitatea de a da putere mai mare celorlalte simboluri, amplificandu-le eficacitatea, numele sau reprezentand o mantra folosita pentru marirea puterii. Aplicat pe chakrele principale si secundare, acest simbol are puterea de a le energiza si de a le deschide si le creeaza, de asemenea, o protectie impotriva energiilor negative.

Pentru a realize protectia unui spatiu, a unei camere de exemplu, putem folosi simbolul Cho Ku Rei aplicandu-l pe fiecare perete in parte, avand grija ca miscarea noastra in jurul camerei sa fie antiorara, apoi aplicandu-l pe tavan sip e podea. Simbolul creeaza astfel bariere energetice de-a lungul peretilor, bariere care au vibratia specifica acestui simbol. Se mai poate aplica si in colturile superioare dintre pereti si tavan pentru a amplifica efectul protective al acestuia. Aplicat astfel, simbolul puterii purifica spatial respective de energii negative si de formele gand invasive care nun e lasa san e traim viata linistiti. Nu rareori intalnesc personae care imi spun ca mobile lor scartaie infernal, desi nu este noua si ca in casele lor domina o atmosfera apasatoare si rece. Aceste fenomene se datoreaza actiunii elementalilor si a formelor gand malefice care pot fi eliminate prin utilizarea simbolului Cho Ku Rei.

Putem aplica simbolul Cho Ku Rei pe manacare sip e bautura pentru a o purifica. Sa nu uitam faptul ca mancarea si bautura au o capacitate foarte mare de a inmagazina energii, atat malefice cat si benefice si ca multe dintre afectiunile digestive se datoreaza unei infestari cauzate de diverse forme de Ki greu. De aceea este bine ca inainte sa mancam sa aplicam mental sau cu mana un simbol al puterii deasupra farfuriei cu mancare sau deasupra paharului. Putem san e si imaginam in centrul mancarii sau al bauturiii un Cho Ku Rei luminos cu intentia de a purifica mancarea de tot ceea ce este malefic. Aplicarea CKR pe mancare si bautura poate uneori sa schimbe gustul acesteia in bine prin eliminarea factorilor energetici perturbatori care afecteaza chiar si chimismul mancarii respective. Incercati un mic experiment. Turnati in doua pahare vin din aceeasi sticla, unuia din pahare dandu-I lumina prin aplicarea unui Cho Ku Rei. Gustati apoi vinul din paharul asupra caruia nu s-a intervenit si mai apoi din cel caruia I s-a aplicat simbolul. Veti constata diferente de gust ceea ce theoretic ar trebui sa fie imposibil, avand in vedere provenienta comuna a vinului din cele doua pahare.

Cu totii cunoastem sentimental neplacut pe care ni-l imprima daruirea de cadouri prietenilor nostril si persoanelor iubite. Cu totii asteptam cu nerabdare sa vedem daca celor dragi le plac sau nu cadourile primate din partea noastra; cautam o privire, un gest, o vorba, care san e asigure ca darul a fost primit cu placere si cu iubire. V-ati gandit insa vreodata ca energia Reiki ne poate ajuta in a face un obiect menit sa fie daruit sa prezinte un interes mai mare sau sa aiba un impact mai mare asupra persoanelor respective ? Ei bine, acest lucru este posibil. Aplicand asupra obiectului respective simbolul Cho Ku Rei, I se imprima o energie binefacatoare si luminoasa, care creeaza in jurul darului o aura de gust si frumusete. Putem aplica simbolul “cu intentia ca darul sa fie placut de persoana …”. Si atunci practice introducem o informatie, un cod, care urmeaza sa se declanseze in cazul persoanei vizate. Experimentati cu prima ocazie cand faceti un cadou si aplicati simbolul asupra sa si remarcati, apoi, efectul pe care il are asupra persoanei dragi. Cu siguranta nu veti fi dezamagiti ! Si totusi, aplicarea unui simbol de putere asupra unui obiect nu are doar efectul de a-I mari calitatile estetice, ci si de a-I oferi protectie. Atunci cand aplicam CKR pe un obiect, fie ca acesta este menit sa fie daruit, fie ca nu, cream un camp de protectie in jurul obiectului respective. Aplicatiile acestei proceduri pot fi multiple. Iata cateva aplicatii : mergeti intr-un loc aglomerat si va temeti san u vi se fure geanta sau telefonul mobil – pur si simplu desenati mental simbolul Cho Ku Rei pe obiect cu intentia sa fie protejat de hoti si asa va fi; aveti un loc favorit unde va asezati in casa si nu doriti ca nimeni altcineva sa va ocupe locul – aplicati Cho Ku Rei mentalizand intentia potrivita; ati vazut intr-un magazine un obiect pe care ati dori sa-l cumparati si nu aveti bani la voi, insa stiti ca va puteti intoarce in zece minute cu suma respective si totusi sunteti constienti de posibilitatea vanzarii obiectului altcuiva – aplicat Cho Ku Rei pe obiectul respective cu intentia sa va astepte un timp anume pan ace il cumparati. Si totusi remarcati faptul ca aplicarea simbolurilor in general trebuie facuta obligatoriu fara incalcarea liberului arbitru al nimanui. Tocmai de aceea ganditi-va de doua ori inainte sa faceti ghidusii cu simbolurile in cazul in care stiti ca s-ar incalca astfel dorinta sau vointa cuiva sau daca credeti ca o anumita situatie s-ar orienta astfel in favoarea dumneavoastra cat timp acest lucru nu ar trebui sa se intample.

Cho Ku Rei reprezinta una dintre cheile prin care se poate accesa energia Reiki si se poate astfel utilize pentru eliminarea blocajelor energetice de diverse naturi. Ce este in esenta un blocaj energetic ? In mod normal, in corpul nostru, energia circula liber si fara oprelisti de-a lungul meridianelor energetice si lumina este filtrate correct de catre sistemul chakrelor. Atunci cand din cauza unor energii negative, entitati malefice sau atacuri psihice, aceste fluxuri energetice sunt intrerupre, se cheama ca intr-un anumit loc a aparut un blocaj energetic. Aplicarea simbolului puterii pe zona ce contine energia blocata, ajuta la eliberarea acesteia si astfel la restabilirea fluxului energetic normal. In majoritatea cazurilor, cel putin in faza initiala, blocajele energetice se manifesta prin senzatia de DURERE.         Durerea este, spuneam intr-un capitol anterior, un mod foarte util de avertizare atunci cand se iveste un blocaj energetic. Reciproca insa, nu este valabila. Exista blocaje energetice care nu dau senzatia de durere si exista blocaje care desi produc durere, atunci acesta dispare nu inseamna ca blocajul a disparut si el in mod necesar, ci  doar, atenuat sau, si mai grav, s-a camuflat sau si-a mutat localizarea pe traiectul energetic respectiv. In aceste cazuri trebuie fie san e bazam pe propria intuitie, fie sa reusim sa masuram intr-un fel, de exemplu ajutandu-ne de un pendul, daca respectivul blocaj mai este inca present, si daca da, unde. Iata deci ca simbolul puterii are capacitatea sa anihileze instantaneu la aplicare senzatia de durere, alinand suferintele aparute. Prin aceasta functie a sa, simbolul este capabil sa reduca disconfortul fizic si, de ce nu, si pe cel psihic, caci orice durere ne “calca si pe nervi, nu-I asa ?

Cho Ku Rei se poate utilize si pentru stoparea hemoragiilor de marime mica provenite din taieturi, contuzii, lovituri, cu precizarea ca, in acest caz, imediat dupa aplicarea simbolului, sangerarea este posibil sa se accentueze un timp scurt, dupa care pur si simplu sa se opreasca brusc.

Linistirea persoanelor nervoase sau anxioase poate fi un alt mod practice de utilizare a simbolului de putere. Aplicat in cel de-al treilea ochi, acest simbol are capacitatea de a calma si de a induce o stare de liniste si relaxare. Daca sunteti solicitati sa ajutati la calmarea unei personae care sufera de frica, anxietate sau nervi, puteti foarte simplu sa proiectati imaginea mentala a Cho Ku Rei in frunte, in dreptul chakrei Ajna si, la nevoie, sa mentineti imaginea luminoasa a simbolului in aceasta pozitie pentru cateva momente. Cu siguranta persoana respective se va linisti. Aplicat cu intentie, Cho Ku Rei poate produce, in anumite cazuri, chiar si o anestezie a unei zone din corp prin suprimarea in mare parte a sensibilitatii dureroase. Legat de acest aspect putem sa completam cu aplicarea simbolului pe chakra coroanei (Sahasrara), adica deasupra capului unei persoane, gest care ar echivalara cu o veritabila binecuvantare a persoanei in cauza.

Aplicat asupra diverselor tipuri de aparatura electrica, Cho Ku Rei produce schimbari vizibile. In cazul telefonului mobil, de exemplu, aplicarea acestui simbol va produce o crestere a semnalului receptionat si, in consecinta, o mai buna calitate a impulsului sonor din casti. Aplicat mental pe conexiunea de internet, face ca aceasta sa se accelereze si sa functioneze in mod continuu la parametrii optimi. Aplicat asupra unui automobile, Cho Ku Rei il protejeaza de eventualele situatii neplacute din trafic, de accidente, etc.

Energizarea apei pe care o bem poate fi, de asemenea, o metoda foarte eficienta de a net rata anumite afectiuni si, in special, de a preveni aparitia diverselor boli. Energizarea apei implica atat curatarea ei de eventualele energii negative continute cat si efectiva sa energizare, care duce la cresterea beneficitatii, apa capatand astfel adevarate proprietati curative. Cho Ku Rei are capacitatea sa schimbe temperatura sau starea vremii. In acest scop, simbolul se aplica pe cer, cu intentia de a schimba vremea. Nu trebuie sa va asteptati ca acest lucru sa se intample de prima data, caci, aceasta tine in principal de puterea practicantului Reiki respective, dar mai mult de acceptul divin de a realize aceasta schimbare. Incercati totusi si, cu voia lui Dumnezeu, este posibil chiar sa si reusiti.

Nu trebuie omisa si o alta utilizare, foarte importanta a simbolului Cho Ku Rei – protectia spirituala impotriva tuturor formelor de magie neagra, atacuri psihice si energetice. Se poate afirma ca aceasta utilizare se poate aplica tuturor simbolurilor din Reiki si ca, in cazul in care suferim din cauza unor astfel de atacuri, este bine sa utilizam in terapie TOATE simbolurile pe care le cunoastem.

Cho Ku Rei inversat

Cho Ku Rei în varianta inversată se foloseşte pentru a extrage lumina dintr-un obiect, situaţie sau persoană. Se aplică cu succes în cazul legăturilor făcute cu lumina care se disipeaza atunci cȃnd acest simbol este aplicat, cu intenţia de a scoate energia din acestea.

Se desenează acest simbol în sensul invers acelor ceasornicului (levogir), deasupra tumorilor şi a zonelor inflamate, pentru că în acest fel energia negativă este extrasă din ele.

În timpul şedinţelor aşteaptă să fi ghidat în ce sens să foloseşti simbolul.

Folosind simbolul, o dată în senul acelor de ceasornic şi o dată invers acelor de ceasornic, poate fi util pentru materializarea lucrurilor de care ai nevoie în viaţă. Ar trebui, de asemenea ţinut minte că, conul de energie din emisfera nordică, de cele mai multe ori se mişcă în sensul acelor ceasornicului, în timp ce, în emisfera sudică, aceeaşi energie circulă în direcţia opusă acelor de ceasornic.

Ţine cont de sensul în care se scurge apa de la chiuvetă când se formează un con, sensul lui de rotire arată sensul scurgerii energiei în acea emisferă.

Cho Ku Rei 3D (tridimensional)

Acest simbol se poate imagina în jurul nostru, cum ne cuprinde şi ne protejează de energiile malefice din jur. Asigură crearea de cȃmpuri energetice protectoare, de ecranări bioenergetice, care ne protejează de factorii agresori din mediu.

2. SEI HE KI

Umanitatea şi Divinitatea se unesc pentru a forma un Întreg

 

Este cunoscut ca fiind Simbolul Armoniei.  

Acţiuni:

– Armonizare.

– Deschidere.

Utilizări:

– Curăţarea unor încăperi, împreună cu Cho-Ku-Rei se aplică pe pereţi, tavan, podea iar în mijlocul camerei se desenează CKR,SHK,HSZSN.

– Purificarea mâncării, băuturilor, cristalelor, împreună cu CKR.

– În caz de depresie, tristeţe, supărare, anxietate, frică, furie, frustrare, gelozie.

– Deschide chakrele şi câmpul pentru eliminarea energiilor negative de la nivelul respectiv.

– Sei-He-Ki desenat dublu deasupra capului, armonizează emisferele cerebrale.

– Lucru cu subconştientul.

– Aplicare în palme pentru autotratament, împreună cu CKR.

– Armonizarea unui grup de persoane, se activează SHK şi CKR deasupra grupului.

3. HON SHA ZE SHO NEN

Nu există trecut, prezent, viitor.

Divinitatea din mine, salută divinitatea din tine!

Este cunoscut ca Simbolul vindecării la distanţă.

Acţiuni:

– Tratament mental.

– Tratament cauzal.

– Tratament distal.

– Protecţie împotriva magiei negre.

– Vindecă trecutul, prezentul şi viitorul.

– Transcede timpul şi spaţiul.

– Eliberează karma negativă.

– Intrare în Cronica Akasha.

Utilizări:

– În terapia la distanţă.

– În proiectele Reiki.

– În direcţionarea energiei în timp şi spaţiu.

– În dezlegarea magiei.

METODE PENTRU DIRECŢIONAREA ENERGIEI LA DISTANŢĂ

Metoda distanţei

Se activează palmele cu toate simbolurile cunoscute. Se aşează palmele în faţa noastră, în dreptul plexului şi se mentalizează persoana căreia îi trimitem energie între palmele noastre. Se activează în aer simbolurile, între palme, CKR, SHK, HSZSN (desenare plus rostirea numelui de trei ori), se trimite energie 10-15 minute. La sfârşit se mulţumeşte Divinităţii şi este ideal a se face o rugăciune pentru cel tratat.

Metoda fotografiei

Se activează palmele cu cele trei simboluri. Pe fotografia cu persoana căreia dorim să îi facem tratament, se activează simbolurile CKR, SHK, HSZSN, după care, se asează palmele la cca 5 cm de fotografie şi se transmite astfel energie timp de 10-15 minute.

În timpul autotratamentului

Se poate direcţiona energie în timpul autotratamentului. Atâta timp cât staţi cu palmele în poziţiile de autotratament, vă declaraţi intenţia ca palmele dv. energetice să fie aşezate în aceleaşi poziţii pe pacientul aflat la distanţă.

Transmiterea energiei la distantă în cazul în care nu aveţi acceptul persoanei

Se transmite energie folosind condiţionarea: “Spre binele lor suprem dacă vor să primească această energie, după Voia Lui Dumnezeu şi atât cât le este lor îngăduit.”

Meditatia prin simboluri

După ce s-a primit acordajul pentru un simbol, acesta poate fi folosit la capacitate maximă după ce se face meditaţia prin simbol. Meditaţia este simplă şi constă în vizualizarea simbolului alb, pe un fond întunecat. Meditaţia are ca scop implementarea, pentru a putea fi utilizat ulterior, prin vizualizare direct pe locul dorit.

Intrarea in simboluri

Toate simbolurile Reiki sunt tridimensionale, au inaltime, latime si adancime, asa ca experimenteaza-le pe toate la rand, desenandu-le in aer la dimensiuni foarte mari, imaginandu-ti ca se maresc, si apoi intra in ele. Lasa esenta fiecarui simbol sa-ti intre in corp si in minte si probabil ca vei simti intelegere sau inspiratie. Aceasta tehnica se preteaza cel mai bine la spatii deschise, daca reusesti sa gasesti un loc unde sa ai intimitate.

Pasitul pe simboluri

Imagineaza-ti ca unul dintre simboluri este desenat pe jos si paseste in interiorul lui. Asteapta putin, pana cand poti simti Reiki curgand, apoi incepe sa pasesti, urmarind forma simbolului, incet si constant. Daca ai un spatiu potrivit (mare), probabil ca ti-ar placea sa inchizi ochii, deoarece acest lucru sporeste senzatia pe care o ai. Experimenteaza frumusetea formei simbolului in timp ce spui in linistea numele lui. Daca folosesti Simbolul Distantei, iti poti imagina si faptul ca te conecteaza cu viitorul Sine, formand un pod peste timp. Aceasta experienta poate sa fie deosebit de puternica si patrunzatoare

METODE PENTRU DIRECŢIONAREA ENERGIEI  ÎN TRECUT

Acest fapt nu schimbă trecutul, dar poate schimba percepţia, acţiunea şi urmările acelui eveniment în timpul prezent şi viitor. Se trimite energie 10-15 minute pe zi.

Se foloseşte metoda distanţei transmiţȃnd energie către momentul care se doreşte vindecat.

Se poate transmite energie către un eveniment folosind următoarea afirmaţie, spre exemplu: ” Îmi trimit energie în trecut  la data …….. pentru situaţia …… pentru a anihila orice energii şi informaţii malefice, orice forme de gând malefice create atunci şi rog îngerii mei de Lumină să îmi arate ceea ce eu trebuia să învat din acea situaţie, totul spre binele meu suprem cu Voia Lui Dumnezeu.”

METODE PENTRU DIRECŢIONAREA ENERGIEI  ÎN VIITOR

Se foloseşte de asemenea metoda distanţei transmiţând energie unui eveniment viitor. Se poate transmite energie unui examen, unui intreviu, pentru un contract, unui botez sau nuntă, pentru un concediu etc.

Proiectele Reiki

Se scrie proiectul pe o coală de hȃrtie. Proiectul să fie formulat corect, la timpul prezent, în acord cu Legile Divine. Pe verso se desenează cu pixul toate simbolurile cunoscute, apoi se activează cu degetele. Se împătureşte coala şi se transmite energie zilnic timp de câte 10-15 minute.

Dacă proiectul nu este în acord cu Legile Divine sau nu face parte din Voinţa Divină nu se întamplă nimic.

Exemplu de proiect  “Mihai are serviciul ideal, la locul ideal, cu colegii ideali, cu şeful ideal, primeşte salariul ideal, are programul ideal totul după Voia Lui Dumnezeu în acord cu Legile Divine.”

ATENŢIE!

Nu se face tratament sau iniţiere fără acordul persoanei.

Nu se întrerupe tratamentul medicamentos şi nu se recomandă medicamente de către practicanţii Reiki dacă nu sunt medici.

Nu este nevoie să se dezbrace pacientul ca să i se facă un tratament Reiki.

Nu se ating zonele intime ale pacientului decât cu acordul acestuia.

Nu înseamnă că un practicant Reiki grad I poate vindeca orice.

Nu se pun diagnostice prin Reiki dacă practicantul nu este medic.

Nu există nici o contradicţie între Reiki şi alte tratamente energetice sau forme de terapie (asta dacă nu se folosesc demonii în scop terapeutic!).

Nu se insistă pe locurile dureroase decât atât cât este nevoie şi, dacă doare, se îndepărtează palmele, apoi se revine pe măsură ce durerea scade în intensitate.

Nu se informează energia care ne curge prin palme cu propriile noastre gânduri, sentimente şi instincte.

Nu se discută cazurile întâlnite folosindu-se numele pacienţilor, tot ce se află în timpul terapiei este confidenţial.

GRADUL III

4. SHIKA-SO

Simbolul de Comunicare

Este cunoscut ca fiind Simbolul de Comunicare.

Se foloseşte pe chakra gâtului. Se poate folosi împreună  cu celelalte simboluri.

Curăţă chakra gâtului şi deschide canalele de comunicare.

Este folosit pentru comunicarea cu alte persoane, cu eul superior, cu ghizii spirituali, cu îngerii şi entităţile de Lumină. Îl putem desena între noi şi altă persoană uşurând comunicarea, în cazul unei conferinţe între noi şi ascultători, se poate trimite îngerului păzitor, ghidului Reiki pentru a înlesni comunicarea cu acesta.

Împreună cu CKR, SHK, HSZSN se poate accesa orice entitate din univers căreia dorim

să-i adresăm o întrebare, să purtăm un dialog sau căreia îi cerem ajutorul.

5. SHIKA-SEI-KI

Energia care se revarsă de la inimă la inimă.

Este cunoscut ca fiind un Simbol pentru Inima.

Shika-Sei-Ki se foloseşte pe chakra 4 (a inimii). Curăţă chakra şi elimină energiile negative, răul de pe suflet. Este un simbol care curăţă sufletul. Este foarte importantă utilizarea lui, pentru că sufletul este energia de bază a omului, dacă acesta este murdar, afectează întreg sistemul omului. Nu poţi vindeca un om fără a vindeca întâi sufletul său.

Se poate folosi Sei-He-Ki, care deschide chakra, apoi Shika-Sei-Ki, care să o cureţe. Îl putem folosi în caz de supărare, tristeţe, oboseală, suferinţă în dragoste, tot ceea ce ţine de probleme de inimă şi suflet.

Noi toţi avem nevoie de Iubire!

6. Dai-Ko-Mio

Lăcaş măreţ al marii lumini strălucitoare.

Este cunoscut ca fiind Simbolul Maestru.

Interpretarea esoterică a simbolului:

“Mare lumină strălucitoare, străluceşti asupra mea”.

Se foloseşte atunci când vrem să întărim forţa alături de celelalte simboluri, dimineaţa, ca exerciţiu energetic

DAI = mare

KO = lumină

MYO = asupra mea

se activează prin vizualizare, o dată, şi se spune numele de 3 ori

Este cel mai important simbol din Reiki şi are cea mai înaltă vibraţie. Vibraţia Dai-Ko-Mio este aproximativ egală cu vibraţia crucii.

Dai-Ko-Mio face legătura cu sursa de Lumină. În momentul în care se face iniţiere pe Dai-Ko-Mio, se face legătura directă cu sursa de Lumină, Duhul Sfânt. Astfel, cel care are iniţiere pe acest grad preia Lumina direct de la Duhul Sfânt, ceea ce până la gradul III nu se poate, Lumina fiind preluată prin maestru.

Simbolul Dai-Ko-Mio poate fi folosit în combinaţie cu toate simbolurile cunoscute.

Activarea palmelor acum se face începând cu DKM, apoi restul simbolurilor, iar la sfârşit iarăşi DKM sau este suficient DKM şi CKR.

DKM conectează la Energia Divină.

Meditaţia în Mişcare

Cu faţa spre fereastră sau spre est. Se activează palmele cu DKM şi CKR. Se activează CKR pe fiecare chakra (protecţia pe chakre).

Se desenează DKM în faţă la circa o lungime de braţ, în dreptul chakrei inimii. Apoi, cu ambele palme luăm lumina ce se iveşte prin deschiderea acelei dimensiuni şi înconjurăm de trei ori, cu braţele întinse, începând de sus în jos, aura spunând numele DKM. Când ajungem în partea de jos, strângem energia negativă la nivelul chakrei II. După ce am strâns astfel rezidurile energetice din câmpul nostru, facem aceeaşi mişcare de trei ori, doar că la sfârşit arunc sfera în dimensiunea imediat următoare în jos, spunând de trei ori: “Îmi declar prezenţa mea divină aici, acum, pe pământ!“

Meditaţia activa

Un exerciţiu ce se face dimineaţa şi în orice moment al zilei când avem nevoie de ajutor divin.Repetat de 3 ori devine meditaţie.

  1. Activez Dai Ko Mio
  2. Activez Hon Sha Ze Sho Nen
  3. Se emite mental: „ Afirm prezenţa mea divină pe pământ ” ( de 3 ori ).
  4. Cele trei etape ( 1, 2, 3 ) se repeta de 3 ori. În timp ce se emite mental această frază, palmele urcă pe inspir şi coboară pe expir

Meditatia Rei Ji Ho

Este o tehnica usoara dar care necesita ascultarea intuitiei, se executa inainte de orice tratament, desenam toate simbolurile in palme, incepand cu simbolul maestru apoi impreunam mainile in pozitia gasho, anuntam intentia de a utilliza energia Reiki, spunem o rugaciune pentru ca aceasta sa ii foloseasca persoanei pentru binele ei suprem si in toate planurile, dupa care ducem mainile aflate tot in pozitia gasho in dreptul celui de al 3-lea ochi. Cu varfurile degetelor atingem fruntea si cerem energiei sa ne ghideze mainile in pozitiile in care persoana are cea mai mare nevoie.Incercam sa uitam pozitiile clasice si lasam mainile sa se aseze de la sine, fara a incerca sa intelegem sau sa controlam cu mentalul nostru “De ce asa ?, De ce nu altfel ?!” In tehnica aceasta nu exista timp limita, si cu cat ii dam mai multa importanta cu atat merge mai bine, cu atit mai mult invatam sa distingem fluxurile de energie, afinitatile ei, ne marim intuitia si ajungem sa ne percepem ghizii. Aceasta este metoda originala prin care Usui o folosea.

Sfera de Protecţie

O metodă foarte eficientă de protecţie este şi sfera Reiki. Aceasta se realizează imaginindu-ne că suntem înconjuraţi de o sferă luminoasă, strălucitoare, careia îi aplicăm în toate direcţiile simboluri Reiki, pentru a-i da putere şi lumină. O putem conecta şi la energiile îngerilor vindecători, pentru a preveni instalarea factorilor patogeni în propriul organism. in cazul în care se doreşte ca această sferă să aibă şi un rol deflectiv al energiilor îndreptate înspre noi, se poate imagina şi vizualiza că suprafaţa sa exterioară este oglindită, reflectorizantă. Se poate implementa şi intenţia de a reflecta toate energiile negative în Pămant, cu toate că, personal, prefer să le trimit în Lumină pentru a le arde sau curăţa.

Ȋmi activez în palme cu toate simbolurile invatate.

Vizualizam pe tot corpul pacientului si pe fiecare chakră toate simbolurile.

Se scot degetele energetice, însoţite de respiraţia de scoatere (ca şi cum am sorbi ceva).

Desenăm pe degetele energetice cate un simbol, (ne imaginăm că repirăm numai prin degetele energetice).

Se face rugăciunea de mulţumire şi ajutor.

Se desenează cate un  CKR pe locul operat şi se ia energia negativă cu varfurile mainilor energetice şi se trimit apoi în Lumină în reciclajul cosmic. (Scot şi arunc).

După ce aruncăm de mai multe ori energia negativă, întrebăm pacientul cum se simte şi cerem o nouă descriere a senzaţiilor acestuia.

9. Dacă mai există ceva pe locul operat energetic se desenează CKR; SHK  informand persoana că a mai rămas ceva şi că trebuie să permită primirea informaţiilor la nivel conştient pentru a putea întelege cauza şi scopul bolii sale.

La fel şi pentru terapeut, şi el are ceva de învăţat din fiecare relaţie cu pacienţii.

După ce am rezolvat problema se desenează un CKR pe locul operaţiei se taie legătura cu pacientul.

Se mulţumeşte entităţilor superioare pentru ajutorul acordat. Se introduc la loc degetele energetice şi se începe un tratament gradului I cel putin 30 min. Ideal este un tratament complet.

Se spală terapeutul pe maini, astfel întrerupand orice legătură cu pacientul.

Terapeutul trebuie să fie atent la decodificarea informaţiilor primite de la entităţile superioare şi cele din aura pacientului.

Manual

Usui Shiki Reiki Ryoho

Gradul IV/Maestru Reiki

Ce implică titlul de maestru Reiki ?

Există o serie de lucruri pe care un maestru Reiki trebuie să le facă şi pe care trebuiesă le cunoască. Se presupune că cel care este maestru a ales această cale ca urmare a pasiunii sale de a păşi pe calea luminii şi a adevărului şi nu doar pentru titlu sau pentrudiplomă. Aşadar, până la urmă, un maestru Reiki trebuie să îndeplinească următoarelecondiţii:

•să cunoască în amănunt toate simbolurile Reiki, împreună cu utilizările acestora;

•să cunoască toate tehnicile specifice fiecărui grad în parte;

•să cunoască perfect toate procedurile de iniţiere, corespunzătoare fiecărui grad în parte;

•să răspândească pretutindeni lumina, adevărul şi cunoaşterea;

•să îndrume oamenii spre credinţă şi rugăciune;

•să ajute la evoluţia spirituală generală a omenirii;

•să-şi cunoască liniajul (genealogia maeştrilor dinaintea lui) şi să-şi respecte maeştriicare l-au format;

•să fie capabil să se îngrijească de propria stare fizică, psihică şi energetică;

•să adopte o atitudine pozitivă legată de toate aspectele vieţii;

•să caute să-şi lărgească permanent bagajul de cunoştinţe din domeniul său cu cât mai multe informaţii;

•să nu ignore opiniile altora, întrucât orice lucru spus conţine un sâmbure de adevăr sau o lecţie despre viaţă;

•să nu se abată din calea spre iluminare şi să nu cedeze ispitelor care inevitabil îi apar în drum;

•să fie blând cu semenii săi, cu plantele şi cu animalele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Dai-Ko-Mio Tibetan

Este un simbol de vibraţie superioară.

Se foloseşte în iniţieri, în sintonia de vindecare, în curăţarea personală şi a încăperilor şi ori de cate ori maestru simte nevoia.

Este foarte util cand o chakră este blocată şi nu se deschide cu celelalte simboluri.

Cea mai importantă utilizare a variantei tibetane a simbolului este în timpul acordajelor, cand acesta are funcţia de a deschide canalul central pentru a facilita pătrunderea simbolurilor şi a energiilor acolo. Orice energie negativă sau reziduală care prezintă dificultăţi în îndepărtare şi curăţare poate fi uşor eliminată aplicand acest simbol. El poate fi aplicat în colţurile şi în centrul camerelor pentru o purificare spirituală a zonei şi pentru creşterea vibraţiei locului respectiv.

8. Şarpele de Foc

Este un simbol foarte puternic. Nu este nevoie decât să-l memorezi  şi el îţi va apare automat în minte.

Şarpele Tibetan de foc ajută la împământare şi la echilibrarea sistemelor chakrelor  ca întreg sau poate fi folosit la echilibrarea chakrelor individuale.

Acest simbol  este foarte bun pentru a fi folosit  pe tine  sau pe alţii pentru a restaura  în caz de epuizare energetică.

Este folosit frecvent pentru purificarea de motive nefavorabile (energii sau obiceiuri proaste), atât în tine cât şi în pacienţi.

Nu este nevoie să desenezi şarpele Tibetan de foc. Gândul tău este suficient pentru a evoca puterea acestui simbol. Tu vei şti unde şi când să-l foloseşti, întrebând  Sinele tău  superior  sau  Sinele Superior al pacientului. Din ce puterea ta de manifestare va creşte, din aceea gândul la acest simbol va fi mai eficient  pentru evocarea puterii simbolului.

Se foloseşte în iniţieri pe partea posterioară, iar în terapie pe partea anterioară.

Utilizări:

– In terapie, pentru calmarea persoanelor agitate, obosite sau triste.

– Este util pentru liniştirea mulţimilor agitate.

– Deschiderea drumurilor: ŞARPELE, CKR, SHK, HSZSN, DKM şi se trimite pentru a deschide drumurile pana la destinaţie după Voia Lui Dumnezeu.

– Este util împotriva spiritelor focului, se trimite de la nivelul şoldului. Spiritele focului îl urmează astfel curăţand campurile de ele.

– Se poate folosi în frunte pe chakra celui de al treilea ochi împotriva hipnotizatorilor.

 

9. Dragonul de Foc

Se foloseşte în terapie pe spatele persoanei.

Este util în probleme de coloană, dureri menstruale, menopauza sau alte dureri la nivel de spate.

Poate transforma raul pe care ni-l face cineva în bine.

10. RAKU – legătura cu pământul

 

Raku este un simbol de maestru Reiki prea puţin menţionat şi folosit. Este utilizat cu preponderenţă la finalul acordajelor, avand rolul principal de a separa aurele maestrului şi iniţiatului. Simbolul Raku reprezintă imaginea fulgerului de energie care coboară de la sursă şi împământează fiinţa umană pentru a produce echilibrarea mediilor intern şi extern. Are o acţiune rapidă, dar scurtă de durată, întrucât omul are capacitatea de a se lega prin corzi energetice de alte persoane sau de diferite situaţii.

Pornind de la această utilizare de a separa aurele, unii îl folosesc pentru a despărţi doi oameni în conflict. Eu vreau să atrag atenţia asupra unei alte întrebuinţări extrem de importante, de care am devenit constient abia după ce am început să ajut oameni bolnavi.

Recomand să desenaţi Raku la finalul oricărei sesiuni Reiki şi în special a tratamenetelor. Altfel există riscul să rămaneţi “conectaţi” cu pacientul. Cum am ajuns eu la concluzia aceasta? Am încercat sa ajut o persoană cu torticolis (contractură mai mult sau mai puţin dureroasă a muschilor gatului care limitează mişcarea capului), iar în perioada în care îi faceam tratamente (deşi la distanţă), aveam şi eu aproximativ aceleaşi simptome: îmi mişcam cu greutate gatul (…). Durerea a trecut abia după ce la finalul tratamentelor am desenat Raku.  Această practică este cu atat mai importantă în cazul în care aveţi de-a face cu boli grave (de exemplu cancer etc.).

Raku se foloseşte în special în timpul iniţierilor, în faza lor finală, pentru a tăia corzile energetice ce se stabilesc între maestru şi discipol, avand rolul eliberării de karmă negativă, deschizand meridianele energetice şi amplificand împămaantarea. Raku este în consecinţă un simbol iniţiatic.

Raku se aplică pe spatele persoanei, de sus în jos, pornind de la ceafă şi până în zona sacrală. Este folosit întotdeauna la sfârşitul unei şedinţe de terapie pentru a tăiaeventualele corzi dintre terapeut şi pacient. La sfârşitul iniţierilor, aplicareasimbolului   Raku produce separarea câmpurilor maestrului şi a iniţiatului,evitând riscul preluării energiilor negative prin împământare. La nivel astral,simbolul Raku arată ca un fulger luminos de scurtă durată care, odată aplicat, produce efecte vizibile asupra pacientului, fără a permite apariţia efectului de „vase comunicante”. Simbolul Raku este întâlnit în mai multe sisteme Reiki, avându-şi originea în tradiţia tibetană, în care un fulger simbolizează independenţa şi detaşarea, permiţându-se accesul la o cale fără obstacole către sursa de lumină. De aceea, acest simbol acţionează foarte eficient în curăţarea canalului guvernor, eliminând blocajele de la acest nivel şi permiţându-i astfel fluxului energetic Ki o circulaţie uşoară şi profundă prin sistemul de meridiane energetice ale corpului. Aplicat pe spatele unei persoane, îi oferă acesteia capacitatea de a se detaşa de aspectele neplăcute ale propriei existente. Asigură succesul terapeutic în tratarea problemelor apărute ca urmare a traumelor din copilărie. Având capacitatea de împământare, acest simbol are o acţiune directă şi asupra sistemului osos, completând tratamentul diferitelor afecţiuni de la acest nivel (decalcifieri osoase, osteoporoză, osteopatii, spondiloze cervicale etc.).

Punctul Hui-yin

Chakrele fiind inundate de energie universală în mod natural, preiau o parte din această energie pe care o trimit în organismul uman, unde va circula prin 14 meridiane (12 meridiane principale + 2 meridiane extraordinare).

Unul dintre meridianele extraordinare, important pentru Reiki, este Jenn Mo (meridianul concepţiei). Primul punct al acestui meridian este Hui Yin care are o importanţă deosebită. Acest punct este amplasat în mijlocul muschiului pubococcigian (muschiul bazinului inferior). Incordat în anumite condiţii, acest muschi produce încarcarea creierului cu energie. În timpul iniţierilor, maestrul trebuie să menţină contractat permanent punctul Hui Yin, situat la jumătatea distanţei dintre anus şi organele genitale externe, pentru a păstra un flux continuu al energiei prin extrameridianele Du Mai şi Ren Mai.

Pentru a face acordajele trebuie contractat punctul Hui Yin. La început, este necesar un efort constient pentru menţinerea lui contractat. Prin exerciţiu trebuie ca Hui Yin să fie contractat fără efort şi să poată fi menţinut astfel, în timp ce faceţi exerciţii de respiraţie, mergeţi sau vă plimbaţi. Acest lucru se va realiza printr-un exerciţiu de contractare astfel :

Etapa 1 : Se contractă timp de 10 secunde

Etapa 2 : Se contractă timp de 30 de secunde

Etapa 3 : Se contractă timp de 1 minut.

In tot acest timp se va respira normal.

“Cercetari recente efectuate de Gerhard H. Eggetsberger, directorul Institutului de Biocibernetica din Viena, au aratat ca muschiul bazinului inferior (pubococcigian), plasat intre coccis, pubis si articulatiile coxofemurale, stimuleaza prin activitatea sa producerea hormonilor si endorfinelor, ale caror mesaje ajung, prin maduca spinarii si diverse zone de conexiune, in sistemul neurovegetativ, provocand la nivelul capului o stare psihica de varf.”

FOLOSIREA  LUI  HUI YIN  PENTRU  CREŞTEREA  ENERGIEI TALE  REIKI

Energia REIKI curge prin tine, nu de la tine. Poţi să creşti cantitatea de energie REIKI pe care o canalizezi prin conectarea a două dintre meridianele principale ale acupuncturii:  Canalul  central şi Canalul guvernator.

Canalul central porneşte de la perineu (punctul de pornire se află între anus şi organele genitale), merge în sus pe mijlocul feţei corpului, suind spre cap şi se opreşte deasupra buzei superioare.

Pentru  a conecta aceste două meridiane, trebuie să contracţi HUI YIN-ul tău (HUI YIN-ul este aşezat la jumătatea  distanţei dintre anus şi organele  genitale). Se procedează astfel: se plasează vârful limbii pe palat (cerul gurii), chiar în spatele incisivilor frontali superiori (punctul de sfârşit al canalului central). Punctul HUI YIN este începutul canalului central. Nu forţa contracţia HUI YIN-ului prea mult că astfel te vei distrage de la munca de vindecare. Prin practică graduală, vei putea aprecia durata de timp cât poţi ţine HUI YIN-ul contractat. O vizualizare  utilă ar fi să-ţi imaginezi un fir care  leagă ombilicul cu HUI YIN-ul, imaginează-ţi că tragi uşor de fir şi  că îl prinzi de ombilic cu un cârlig de rufe.

Când faci tratament REIKI la un nivel mai înalt, când foloseşti simboluri, energia pe care o transmiţi poate să crească, folosind această practică  cu HUI YIN-ul. La fel ca şi alte aspecte ale REIKI-ului, va trebui să practici aceste poziţii  pentru a te putea simţi confortabil folosindu-le.

MICUL CIRCUIT CERESC

Micul Circuit Ceresc ajuta la cresterea cantitatii de qi din corp, desface blocajele de pe meridiane si intareste sistemul imunitar. Ca rezultat pot disparea multe dureri cronice, se poate preveni astfel imbolnavirea, se poateimbunatati functionarea creierului, se pot trezi diferite functii latente (al treilea ochi, de exemplu) si prelungi viata.

In medicina chineza, energia curge prin doua canale principale:

1        Vas Conceptie sau Yin care incepe de la baza trunchiului, din perineu, intr-un punct situat la mijlocul distantei dintre anus si sex. Urca spre pelvis, trece prin organele abdominale, prin inima, gat, pentru a se opri la mijlocul santului mento-labial, santul de sub buza inferioara.

2        Vas Guvernator sau Yang care incepe la jumatatea distantei dintre varful coccisului si anus, parcurge zona lombara, urca prin coloana vertebrala spre creier, ajunge in crestetul capului, coboara si trece pe sub nas, pana deasupra buzei superioare.

Cele doua canale formeaza un circuit, organul care le conecteaza fiind limba. In timpul meditatiei ce va urma, limba, din acest motiv, se va lipi de cerul gurii.

Incepem sa relaxam corpul, gradat, relaxarea fiind importanta pentru sanatate si bunastare si antidot impotriva stresului. Ne imaginam o bila rosie nu mai mare decat inelul facut de aratator si degetul mare. Plasam mintal aceasta bila sub ombilic. Simtim vibratia energiei in interiorul corpului, o adunam cu ajutorul mintii, formand o sfera placuta si calda de energie, un foc, un soare ce straluceste deasupra unui ocean. O coboram pana in punctul perineal, unde incepe Vas Conceptie, sursa principala de energie in corp. Alocam suficient timp pentru a simti aceasta energie pulsand si respirand in interiorul nostru, ca un ocean ale carui valuri se duc inainte si inapoi. Aducem acum sfera energetica in punctul dintre coccis si anus, unde incepe Vas Guvernator. Lasam energia sa radieze din ombilic si perineu in coccis si in osul sacru. O ridicam pe coloana pana in dreptul rinichilor. Simtim o senzatie placuta de caldura la nivelul rinichilor si o stare placuta de calm interior. O mai ridicam putin pana in dreptul glandelor suprarenale, care ne vor trimite o explozie de adrenalina. O ridicam pe coloana pana la mijlocul spatelui, energizand puternic zona. Lasam energia sa radieze in sus, catre punctul dintre vertebrele T5 si T6, care este opus inimii, si simtim cum creste energia de acolo. Lasam energia sa radieze pana in dreptul cervicalei celei mai proieminente, C7. O aducem in adancitura de la baza craniului („groapa cu minciuni”), lasand-o sa radieze spre partea posterioara a coloanei. O urcam in crestetul capului, simtind conectarea energetica puternica cu sfera universala infinita. Lasam energia sa radieze catre punctul dintre sprancene, marind cantitatea de energie de acolo. O coboram in punctul situat la baza gatului, acolo unde se afla tiroida. Lasam energia sa curga in punctul inimii, o coboram in dreptul plexului solar, si apoi lasam energia sa se intoarca in ombilic.  Simtim vibratia energiei in interiorul corpului, o adunam cu ajutorul mintii, formand o sfera placuta si calda de energie, un foc, un soare ce straluceste deasupra unui ocean. O coboram pana in punctul perineal, unde incepe Vas Conceptie, sursa principala de energie in corp. Alocam suficient timp pentru a simti aceasta energie pulsand si respirand in interiorul nostru, ca un ocean ale carui valuri se duc inainte si inapoi. Aducem acum sfera energetica in punctul dintre coccis si anus, unde incepe Vas Guvernator. Lasam energia sa radieze din ombilic si perineu in coccis si in osul sacru. O ridicam pe coloana pana in dreptul rinichilor. Simtim o senzatie placuta de caldura la nivelul rinichilor si o stare placuta de calm interior. O mai ridicam putin pana in dreptul glandelor suprarenale, care ne vor trimite o explozie de adrenalina. O ridicam pe coloana pana la mijlocul spatelui, energizand puternic zona. Lasam energia sa radieze in sus, catre punctul dintre vertebrele T5 si T6, care este opus inimii, si simtim cum creste energia de acolo. Lasam energia sa radieze pana in dreptul cervicalei celei mai proieminente, C7. O aducem in adancitura de la baza craniului („groapa cu minciuni”), lasand-o sa radieze spre partea posterioara a coloanei. O urcam in crestetul capului, simtind conectarea energetica puternica cu sfera universala infinita. Lasam energia sa radieze catre punctul dintre sprancene, marind cantitatea de energie de acolo. O coboram in punctul situat la baza gatului, acolo unde se afla tiroida.

Lasam energia sa curga in punctul inimii, o coboram in dreptul plexului solar, si apoi lasam energia sa se intoarca in ombilic.  Simtim vibratia energiei in interiorul corpului, o adunam cu ajutorul mintii, formand o sfera placuta si calda de energie, un foc, un soare ce straluceste deasupra unui ocean. O coboram pana in punctul perineal, unde incepe Vas Conceptie, sursa principala de energie in corp. Alocam suficient timp pentru a simti aceasta energie pulsand si respirand in interiorul nostru, ca un ocean ale carui valuri se duc inainte si inapoi. Aducem acum sfera energetica in punctul dintre coccis si anus, unde incepe Vas Guvernator. Lasam energia sa radieze din ombilic si perineu in coccis si in osul sacru. O ridicam pe coloana pana in dreptul rinichilor. Simtim o senzatie placuta de caldura la nivelul rinichilor si o stare placuta de calm interior. O mai ridicam putin pana in dreptul glandelor suprarenale, care ne vor trimite o explozie de adrenalina. O ridicam pe coloana pana la mijlocul spatelui, energizand puternic zona. Lasam energia sa radieze in sus, catre punctul dintre vertebrele T5 si T6, care este opus inimii, si simtim cum creste energia de acolo. Lasam energia sa radieze pana in dreptul cervicalei celei mai proieminente, C7. O aducem in adancitura de la baza craniului („groapa cu minciuni”), lasand-o sa radieze spre partea posterioara a coloanei. O urcam in crestetul capului, simtind conectarea energetica puternica cu sfera universala infinita. Lasam energia sa radieze catre punctul dintre sprancene, marind cantitatea de energie de acolo. O coboram in punctul situat la baza gatului, acolo unde se afla tiroida. Lasam energia sa curga in punctul inimii, o coboram in dreptul plexului solar, si apoi lasam energia sa se intoarca in ombilic, unde o stocam prin spiralarea ei mentala, acoperind ombilicul cu ambele palme (stanga peste dreapta la barbati, cu spiralarea energiei in sens orar, si dreapta peste stanga la femei, cu spiralarea in sens antiorar de 36 ori). Dupa care se inverseaza sensul si la barbati si la femei, spiralarea facandu-se doar de 24 de ori.

Ne odihnim. Culegem roadele circularii energiei si a echilibrarii fluxului energetic prin Micul circuit ceresc. Avem un sentiment de pace interioara, calm si claritate. Revenim in ritmul propriu.

Suflul Vital / Divin

1. Se inspiră cu punctul Hui-yin contractat şi cu limba în cerul gurii.

2. Se desenează cu limba în spatele dinţilor, simbolul Cho Ku Rei + numele de 3ori.

3. Se suflă în palme->plex->coroana->plex->palme.

Suflul/ Respiraţia Violet

1. Se contractă Hui-yin.

2. Se plasează vȃrful limbii în cerul gurii.

3. Se inspiră imaginȃnd Lumina Albă ce trece prin chakra coroanei->limbă->partea anterioară a corpului->traversează Hui-yin->urcă prin coloană pȃnă în centrul capului pe care îl umple de Lumină.

4. Se transformă în albastru-violet, rotindu-se orar.

5. Pe fondul acestei străluciri violete se desenează Dai Ko Mio Tibetan.

Pregătirea Maestrului şi a camerei

  • Se purifică camera cu beţişoare parfumate sau tămȃie
  • Se pun lumȃnărele în colţurile camerei
  • Se purifică aura cu beţigaş parfumat
  • Se activează palmele cu toate simbolurile
  • Se face protecţia pe chakre cu CHR şi SHK
  • Se execută Meditaţia Ȋn Mişcare
  • Se desenează şi activează CKR şi SHK pe pereţi, pe tavan şi pe podea
  • Se desenează şi activează în centrul camerei DKM, DKM Tibetan şi celelalte simboluri
  • Se face o rugăciune de mulţumire şi de ajutor pentru iniţiere:

Către: Sfȃnta Treime, Sfinţi, Ȋngeri, ghizi, protectori spirituali.

  • Se invocă toţi ghizii, îngerii, arhanghelii etc, care pot, trebuie şi vor să vină să asiste, vindece, să facă această iniţiere şi să transmită toate informaţiile necesare pentru persoanele iniţiate şi pentru tine.
  • Cei care au iniţieri pe mai multe sisteme pot folosi şi alte metode de curaţare personală şi a camerei.

Atentie: Poziţia corectă pe scaun este cu tălpile lipite de sol şi mainile în rugăciune.

 Inainte de a începe iniţierea se declară gradul pe care se face respectiva iniţiere.

Tehnici si metode de energizare/curătare practicant Reiki

Tehnici japoneze detaliate

Meditaţia Gassho

Scopul: de curăţire a chakrelor. Inainte de a începe meditaţia Gassho se face un exerciţiu pentru a trezi energia, numit Giamstart , cu degetul mare în interiorul mâinii se inspiră cu mâinile intinse şi se expiră cu mâinile la piept de câteva ori, pentru a simţi energia pe coloană. Apoi ne aşezăm şi intrăm în meditaţia Gassho.

Invocaţia luminii

Invoc lumina Hristului lăuntric, sunt un canal curat şi perfect, lumina îmi este călăuză.

Cu mâinile unite în dreptul inimii, cu coloana dreaptă, ne concentrăm pe degetul 3 şi pe chakra 2, se inspiră pe nas cu limba în cerul gurii şi se expiră cu limba jos (fără zgomot). Gândurile care apar nu se iau în seamă. Putem să spunem o mantră, să facem invocaţia luminii sau o frază de genul: „Să prospere divinitatea din mine”. Se poate face zilnic ca şi practică – 5, 10, 30 minute.

Kenyo-Kan

I se mai spune şi tehnica de curăţat pe uscat. Se foloseşte pentru a ne feri de vibraţiile altora sau de ale noastre cand sunt distructive. Anunţăm mental de ceea ce vrem să scăpăm (pentru lucruri mărunte : un telefon, ce a zis cineva etc.). Mâna dreaptă pe umărul stâng se deplasează în diagonală spre şoldul drept. Mâna stangă pe umărul drept se deplasează în diagonală pe şoldul stâng. Mâna dreaptă pe umărul stâng se deplasează în diagonală pe şoldul drept. Mâna dreaptă perie braţul stâng orientat cu palma în sus. Mâna stângă perie braţul drept orientat cu palma în sus.

Haushim – Koketsu – Ho:

Tehnica de mai sus aplicată altei persoane Terapeutul se aşează în spatele pacientului cu mâna stângă pe umărul pacientului; cu mâna dreaptă trasează 8 x-uri sau 16 diagonale, începând de la umărul stang al pacientului. Cu degetele 2 şi 3 în formă de V, începând din zona cervicală, alunecăm de o parte şi de alta a coloanei până în zona coccisului, unde apăsăm de 10 ori. Cu ambele mâini dăm praful la o parte de la coloană spre exterior, de cel puţin 3 ori.

Reiki Mawashi:

Funcţionează pe principiul dreapta dă, stânga primeşte. Se practică în grup, ţinându-ne de mâini (alternând bărbat-femeie). Energia va circula în sensul acelor de ceasornic câteva minute, apoi în sens invers, aceeaşi durată.

Hatsu Rei Ho

Hatsu = invoca, a genera – Rei = spirit,  Hatsu Rei Ho = Metoda de a genera Reiki. Mulți practicanți consideră că practicarea acestui exercițiu duce la creșterea și intensificarea conexiunii cu energia Reiki. De aceea este recomandat ca această meditație să devină o practică zilnică. Aceasta va duce la amplificarea abilităților de a folosi Reiki având un efect cumulativ în dezvoltarea spirituală. De asemenea se pare că la origine, această tehnică a fost creată ca un ritual în cadrul căruia parcticantul primește Reiju.

Hatsu Rei Ho poate fi practicat stând pe scaun sau în seiza. Meditația Hatsu Rei Ho este împărțită în mai multe secțiuni: Focalizarea, Baia uscată, Conectarea, Respirația de curățare a spiritului, etc. Această clasificare este făcută pentru ca tehnica să fie reținuta mai ușor. In practică, Hatsu Rei Ho funcționează ca un tot unitar.

Descrierea tehnicii Hatsu Rei Ho

Atunci cand este practicată în grup, ea se numește Shuyo Ho. Coloana trebuie să fie dreaptă dar nu tensionată. Palmele îndreptate în jos se țin relaxate pe coapse. Inchideți ochii și concentrați-vă atenția în zona Tanden – în interiorul corpului la jumătatea distanței dintre ombilic și osul pubian. Câteva momente relaxați-vă și urmăriți în liniște respirația fără să o influențați. Nu interferați cu ritmul normal al inspirației și expirației, fiți doar un spectator al respirației fără să depuneți nici un efort.

Focalizarea (Mokunen)

Fiind interiorizat, faceți următoarea afirmație mentală: “Acum încep meditația Hatsu Rei Ho”.

Baia uscată (Kenyoku)

Prima parte a tehnicii Hatsu Rei Ho este o curățare energetică sau nivelarea aurei și poate fi folosită și separat pentru a realiza o deconectare față de oameni, lucruri, gânduri, emoții, situații, energii etc.

Această tehnică poate fi făcută cu contact fizic sau poate fi realizată fără atingere, dar la suprafața corpului, în aură. Ȋn timp ce respirația decurge fără efort, inspirați pe nas și expirați pe gură. Ridicați mâna dreaptă deasupra umărului stâng cu vârfurile degetelor poziționate în zona unde se termină clavicula. Palma este deschisă și orientată spre corp. Mișcați mâna în diagonală în josul corpului dinspre umărul stâng spre șoldul drept într-o mișcare lina ce sugerează o acțiune de periere. Apoi aduceți mâna stângă în dreptul umărului drept și repetați mișcarea in diagonală spre șoldul stâng. Repetați această secvență de mișcări de trei ori periind aura de sus în jos, în diagonală, cu fiecare mână.           Apoi plasați mâna dreaptă la nivelul umărului stâng, ținând mâna stângă drept în față dvs. Mișcați mâna dreaptă de-a lungul exteriorului mâinii stângi într-o mișcare de periere, în jos până la vârful degetelor. Repetați aceeași mișcare de periere cu mâna stângă pe exteriorul mâinii drepte. Repetați acest proces cu amble mâini încă o dată.

Ȋn versiunea Gendai ho, Kenyoku se execută în modul următor: mâna dreaptă perie de la umărul stâng până la șoldul drept; mâna stângă perie de la umărul drept la șoldul stâng; mâna dreaptă perie de la umărul stâng până la șoldul drept (această mișcare se execută pe expirație scotând sunetul haa). Apoi plasând mâna dreaptă la nivelul umărului stâng, cu mâna stângă ținută drept în fața dvs. mișcați mâna de-a lungul exteriorului brațului drept în jos până la vârful degetelor. Repetați mișcarea cu mâna stângă de-a lungul mâinii drepte. Repetați cu mâna dreaptă de-a lungul mâinii stângi.

Versiunea Kenyoku din Gendai ho este prezentată ca versiunea originală Usui. Totuși, alte surse, descriu versiunea Usui ca executând perierea mâinii pe interior în loc de exterior. Altă versiune descrie perierea de la nivelul încheieturii până la vârful degetelor ținând palma deschisă în loc de întreg brațul. Folosiți ghidarea intuiției în alegerea versiunii dvs.

Conectarea

Acest pas este din versiunea Hiroshi Doi, aparent nefăcând parte integrantă a formei originale de Hatsu Rei Ho. Ridicați mâinile deasupra capului păstrând palmele la aceeași depărtare cu lățimea umerilor. Palmele sunt orientate spre în sus iar vârful degetelor spre exterior.

Kenyo-ku

Este o tehnică simplă de curățare a aurei terapeutului sau practicantului de Reiki, prin care se înlătură legăturile cu persoana tratată.

Prin Reiki nu se face nici un fel de schimb energetic, între practicant și persoana tratată, deoarece practicantul nu dă energie din energia lui, totuși câteodata mici reminiscente ale gândurilor formă din aura celui tratat se pot prinde de aura practicantului, care în timp fiind netratate duc la boli, după cum am mai spus. Pentru a fi siguri că nu am preluat nimic din aura persoanei tratate, facem Kenyo-ku. Activăm simbolul de putere în palme pe rând, apoi palma dreaptă o așezăm pe umărul stâng și printr-o mișcare rapidă, ca de scuturare, trasăm o diagonală, până pe șoldul drept, urmăm aceiași mișcare de scuturare rapidă dar cu mâna stângă, plecând de pe umărul drept, în jos pe diagonală până la șoldul stâng, repetăm mișcarea cu amândouă mâinile de câte 3 ori după care tot plecând de la umărul cu mâna dreaptă, prin aceeași mișcare rapidă de scuturare, mergem de-a lungul mâinii stângii pe interiorul acesteia și invers cu mâna stângă scuturăm brațul drept tot de 3 ori.

Exercițiul este extrem de rapid și revigorant, ajută în orice fel de situații de panică, frică, tristețe sau nervozitate.

Heso Chiryo

Exercițul, constă în contactul cu degetul mijlociu, acesta canalizează cea mai multă energie din buric. Apăsăm ușor pe buric, până simțim pulsul în deget, ochii se țin inchiși pentru o mai bune interiorizare și în momentul în care simțim pulsul, vizualizăm lumina cum pătrunde și se contopește cu ființa noastră. Scopul acestei meditații rapide este de a obține pace și echilibru interior și se poate executa oriunde și oricând timp de 5 minute.

Sei He Ki Chiryo

La această tehnică se folosește evident simbolul mental-emoțional și se utilizează pentru a ne schimba în bine anumite comportamente sau trăsături de caracter, știind că toate acestea își au sediul în subconștient. Ȋncepem cu o afirmație pozitivă de genul “Am un echilibru și un calm interior perfect”, bineînțeles că afirmația este sugestivă și fiecare este liber să shimbe ceea ce dorește. Se pune mâna dominantă, în cazul meu, dreapta, eu fiind dreptaci, pe creierul mic și stânga pe frunte. Se activează simbolul mental-emoțional, în aer cu privirea, după care se repetă timp de 5 – 10 minute afirmația dorită. După cele 5 – 10 minute se ia mâna stângă de pe frunte și se continuă câteva minute cu mâna dreaptă.     Exercițiul durează 5 – 10 zile, bineînțeles, durata variază, de la caz la caz.

Tehnica dușului cu Reiki

Această primă tehnică a tradiției japoneze activează și purifică integral corpul energetic prin inundarea acestuia cu Reiki, de parcă acesta ar fi scăldat în lumină și este atât de rapidă și de ușoară încât o poți utiliza aproape oriunde. Este ideal să fie practicată în primele ore ale dimineții, înaintea dușului obișnuit sau înainte și după un autotratament, precum și în orice alte momente ale zilei pentru purificarea ta – de exemplu, când tocmai te-ai întâlnit cu oameni certăreți sau negativi sau ai vizitat pe cineva la spital.

  1. Stai confortabil în picioare sau jos.Ţine-ți ochii închisi sau întredeschiși și începe să îți încetinești și să-ți adâncești răsuflarea până când vei putea menține un ritm încet și constant.
  2. Plasează-ți mâinile în poziția Gassho. Stai în acest fel câteva momente și intenționează să folosești Reiki pentru a-ți purifica și activa energia corporală.
  3. Separă-ți mâinile și ridică-le deasupra capului, cât mai sus posibil, ținându-le depărtate la douzăcei-douăzeci și cinci de centimetri, dar cu palmele îndreptate una spre alta.
  4. Așteaptă câteva momente până când începi să simți Reiki între cele două palme (vei avea o senzație de furnicături, căldură sau răceală), apoi întoarce-ți palmele în jos, astfel încât acestea sa fie îndreptate către chakra creștetului.
  5. Vizualizează și intenționează să primești un duș cu Reiki prin palme. Reiki curge peste și prin corpul tău fizic și energetic, purificându-te și înlăturând orice energie negativă. Dacă ai Gradul Doi, iți poți inchipui o imagine a Simbolului Puterii curgând prin tine, iar Maestrii Reiki pot vizualiza curgând Marele Simbol. Ȋncet, spune mantra simbolului de trei ori, imaginându-ți-l si cum vibrează prin corpul tău energetic.
  6. Când vei simți vibrația energiei Reiki curgând peste și prin tine, mișcă-ți mâinile, cu palmele încă îndreptate către tine și începe să le muți încet în jos, în fața chipului, păstrând mâinile la o distanță de corp de douăzeci-treizeci centimetri. Intenționează ca Reiki să curgă din mâinile tale și să continue să purifice și să te revitalizeze, în timp ce îți lași mâinile de-a lungul corpului, către picioare și tălpi. Ȋn final, întoarce-ți palmele astfel încât sa fie îndreptate către podea și eliberează-ți încet energia; orice energie negativă se va scurge prin tălpi în pământ, intenționând ca aceasta să se transforme și să fie folosită de către planeta noastră.
  7. Repetă exercițiul de câteva ori – de trei ori ar fi ideal – și te vei simți purificat, revitalizat și plin de viață, în timp ce energia Reiki va curge prin toate celulele tale și îți va umple toate parțile corpului cu lumina și puterea sa de vindecare.
  8. Unește-ți din nou mâinile în poziția Gassho și petrece-ți câteva momente mulțumind energiei Reiki, apoi incheie exercițiul. Poate fi util să bați din palme o dată sau de două ori, pentru a te putea întoarce la o stare mai conștientă, dacă acest exercițiu ți-a dat o senzație de “confuzie”.

După încheierea acestui exercițiu, întregul corp este activat de Reiki, iar mâinile tale sunt pline de lumina Reiki, așa că ar fi o perioadă ideală pentru autovindecare – sau ai putea să continui cu ce ți-ai propus să faci înainte.

Tehnici și metode de tratament Reiki

Chirurgia psihică

Persoana se relaxează, se spune sau nu ce problemă are dacă este în corpul fizic, unde este, dacă are formă, ce formă are, ce mărime, ce culoare, aspect, greutate, dacă face zgomot, convenim cu persoana să fie sinceră, să se concentreze cât poate, atunci când nu poate, să răspundă la întrebări şi să ne spună că nu cunoaşte răspunsul, ca să putem trece la altă întrebare este bine să aibă ochii închişi chiar din prima fază scopul acestei faze este de a ajunge la miezul problemei, la localizarea afecţiunii, disconfortului ultima întrebare pe care i-o punem înainte de a începe efectiv sa lucrăm este: “Eşti pregătit să scapi de acest lucru, de această problemă?” aşteptăm din partea pacientului un răspuns ferm, DA. Dacă răspunsul nu este ferm, fie repetăm această întrebare, fie mai adăugăm întrebări la cele de mai sus. După care repetăm întrebarea cheie, cea pe care am subliniat-o.

Beaming, scanning, cleaning – trei metode de investigare şi tratament

Pe lângă utilizarea simbolurilor Reiki, nu trebuie să uităm că o iniţiere ne oferă capacitatea de a simţi în palme câmpuri, aure, chakre şi energii prin deschiderea foarte puternică a chakrelor corespunzătoare. Prin iniţierea în Reiki, palmele noastre devin antene emiţătoare de lumină (la nivel astral semănând cu farurile unui automobil pe timp de noapte), cât şi receptoare de semnale şi senzaţii din cele mai diverse. Cumulând toate acestea şi cu intuiţia crescută oferită de prezenţa ghizilor spirituali, putem afirma că devenim adevărate biodetectoare energetice, funcţie pe care o putem aplica în trei variante principale:

beaming (engl. beam = „rază”),

scanning (engl. to scan = „a scana”),

cleaning (engl. to clean = „a curăţa”).

Beaming-ul se realizează prin simpla intenţie de a trimite o rază de lumină vindecătoare la distanţe mici. Se poate face beaming unor pacienţi aflaţi în aceeaşi cameră dar care, din diverse motive, nu pot fi atinşi. Victimele accidentelor foarte traumatizante, ale arsurilor sau ale violului nu suportă în general să fie atinse şi, în consecinţă, tratamentul lor se va face la distanţă sau prin beaming. Putem trimite raze de lumină vindecătoare cu întreaga palmă sau folosindu-ne doar de degete, în cazul în care şi acestea sunt activate cu simboluri Reiki. Aşadar, se poate face beaming cu toată mâna, cu ambele mâini, cu un deget sau cu trei etc. Beaming-ul este o tehnică folosită frecvent în cazul chirurgiei psihice şi în cazul tratării unor microafecţiuni (mici calculi renali, biliari, chisturi etc.). Este util ca în timpul procedurii de beaming să ne şi imaginăm, să vizualizăm efectiv raza de lumină vindecătoare pornind din mâinile noastre, acest lucru amplificând puterea ei. Se poate face beaming şi cu ajutorul privirii, având în vedere faptul că o iniţiere Reiki ne acordează la lumină întregul corp şi nu doar palmele. În acest caz, fixăm cu o privire blândă locul de pe corpul pacientului asupra căruia dorim să direcţionăm raza de lumină.

Scanning-ul, (scanarea aurei), se bazează pe capacitatea noastră de a simţi în palme dezechilibrele apărute sau instalate în anumite regiuni energetice ale pacientului. Nefiind standard, senzaţiile care pot apărea în palme variază de la un individ la altul şi pot fi reprezentate de: furnicături, înţepături, senzaţie de încălzire sau răcoare, pulsaţii. Scanarea pacientului se va face fie în poziţia culcat, fie în picioare, cu una sau cu ambele mâini,ţinând degetele mâinilor împreunate. Ea se face de sus în jos, coborând uşor palmele de-alungul corpului acestuia, la o distanţă minimă de cinci centimetri de corpul său fizic. Acolo unde există dezechilibre, vor apărea inevitabil diverse senzaţii; în acest caz (decodificarea acestora se va realiza automat, intuitiv), se va aplica metoda cleaning, a curăţării, cunoscută şi sub numele de „greblare”.

Cleaning-ul este o metodă cu rol decongestiv, care eliberează zona de orice fel de blocaj energetic şi reglează foarte rapid tensiunea arterială. „Greblarea” se va realiza cu palmele, având degetele despărţite unele de altele. O palmă are rol activ, realizând mişcări foarte line de-a lungul aurei pacientului, cealaltă având un rol pasiv, de receptor, adunând energiile culese de prima.

Pe măsură ce se adună energii uzate în palma receptoare, acest fapt va da senzaţii de îngreunare din ce în ce mai puternice. Intuitiv, din când în când, vom face o mişcare bruscă de aruncare, cu mâna receptoare în jos, cu intenţia de a trimite toate energiile negative culese de palme „în pământ, sau acolo unde este voia bunului Dumnezeu”. După realizarea procedurii de greblare, vom uniformiza întotdeauna câmpurile pacientului prin vizualizare, intenţie sau prin mişcări simetrice ale palmelor de-alungul câmpurilor, de sus în jos.

Cleaning-ul are efecte benefice pentru organism, înlăturând în general instantaneu simptomele afecţiunilor, deblocând meridianele energetice. Metoda cleaning se poate aplica şi cu ajutorul metodei degetelor energetice în scopul greblării interioare, vizualizând cum degetele noastre se prelungesc pe o anumită distanţă, pătrunzând în câmpurile pacientului şi curăţând câmpurile sale. Atunci când resimţiţi vreo durere de orice fel, pentru a vă calma senzaţia, recomand călduros o greblarea zonei dureroase.

Pulsing-ul (pulsaţia) este o altă metodă de decongestionare şi de uniformizare a câmpurilor şi se realizează strict deasupra unei zone bolnave prin închiderea şi deschiderea repetată şi rapidă a palmei activate cu simboluri.

Pulsing-ul mai are rolul de a îmbunătăţi circulaţia sângelui în zonele în care se aplică, dând rezultate foarte bune în tratamentul varicelor.

Tapping-ul este şi el o metodă de terapie locală. Se realizează printr-o bătaie ritmică cu degetele sau cu vârfurile acestora pe diferite zone ale corpului, având un rol decongestiv şi de purificare a energiilor. Blocajele apărute la nivel de punct se pot rezolva uşor prin această metodă. Desigur, beaming-ul, scaiming-ul, cleaning-ul, pulsing-ul şi tapping-ul sunt metode care se vor folosi combinat în terapeutică, în funcţie de intuiţia terapeutului, astfel încât să se poată conferi pacientului o stare de sănătate şi confort într-un timp cât mai scurt.

Am trecut în revistă procedeele şi simbolurile corespunzătoare gradului al doilea de Reiki, neavând pretenţia că am epuizat întregul arsenal de tehnici posibile. De altfel, asupra acestora vom reveni în cadrul unui capitol dedicat tehnicilor avansate. După ce am trecut de al doilea grad, este timpul să învăţăm ce presupune statutul de maestru Reiki, care sunt capacităţile terapeutice ale acestuia şi care sunt tehnicile principale utilizate

Chirurgia energetică

Şedința de tratament prin chirurgie energetică va debuta totdeauna printr-un dialog cu pacientul. Despre probleme și localizarea lor la nivel fizic, despre senzații și manifestări.        Este indicat a se încerca un exercițiu de imaginație al pacientului, prin care să descrie problema ca formă, mărime, greutate, culoare, suprafață, sunet, căldură, mod de acțiune, descrieri pe care, în general, oamenii le fac în mod spontan atunci cand vorbesc liber despre problemele pe care le simt.

Pacientul va fi întrebat dacă vrea să se elibereze de acea problemă și dacă este pregătit pentru aceasta, dar și pentru ceea ce va urma dupa “insănătoșire”.

Şedința de tratament se face fără a se atinge pacientul, care va fi așezat într-o poziție comodă, cu ochii inchiși.

Purificarea aurei prin Reiki

Cel mai înțelept mod de a începe autovindecarea este purificarea aurei. iți poți echilibra aura prin intermediul luminii Reiki, după cum urmează :

  1. Stai jos sau în picioare în așa fel încât să îți fie comod și așează-te cu mâinile în poziția Gassho; stai câteva momente respirând adânc și regulat, până când simți că ajungi într-o stare de calm și de concentrare.
  2. Ridică-ți mâinile deasupra capului, cu palmele îndreptate una înspre cealaltă și intenționează ca Reiki să înceapă să curgă în interiorul tău prin chakra creștetului. Când simți că începi să ai o senzație de furnicătură cauzată de energia Reiki, coboară-ți brațele până când acestea ajung să formeze un arc, fiecare palmă fiind îndreptată spre câte o parte laterală a corpului, la o distanță de aproximativ șaizeci de centimetri de trunchiul tău.
  3. Intenționează ca Reiki să iasă prin fiecare dintre palmele tale pentru a-ți purifica, echilibra și armoniza toate straturile aurei; ți-ai putea dori să vizualizezi Reiki sub forma unei lumini sclipitoare, care îți iese prin fiecare dintre mâini, mișcându-se în spirală în interiorul aurei tale. Ai putea percepe, intuitive, anumite zone de blocaj pe suprafața aurei, reprezentate sub forma unor fâșii mai întunecate, ce ar putea avea o culoare de genul gri-deschis sau închis, maro sau galben opac și este posibil să le poți “vedea” cum încep să se disperseze pe măsură ce Reiki acționează asupra lor.
  4. Rămâi în aceeași poziție, lăsând Reiki să curgă în interiorul aurei tale, timp de trei-cinci minute sau până când simți că aură îți este plină de această lumină vibrândă, vindecătoare și că blocajele au dispărut.
  5. Așează-ți încă o dată mâinile în poziția Gassho și mulțumește pentru Reiki.
  6. Relaxează-te si întoarce-te la lucrurile de care voiai să te ocupi înainte de începerea tratamentului.

HIPER ŞI HIPOTENSIUNEA ARTERIALĂ, ACCIDENTE VASCULARE, MIGRENE

Una dintre mâini pe spatele capului, în zona occipitală, cu degetele orientate în sus, în timp ce cealaltă mână este aşezată uşor pe partea opusă a gâtului, chiar deasupra arterei carotide. Se ţin mâinile în poziţie până când simţi că a fost de ajuns şi apoi reversezi poziţia mâinilor.

În cazurile în care tensiunea arterială este foarte mare (18–20), vă sugerăm să începeţi tratamentul prin ţinerea mâinii pe gât pentru o perioadă de timp (în aceeaşi şedinţă), apoi reluat tratamentul la 30 secunde. Apoi, de fiecare dată când începi tratamentul, măreşti timpul de expunere la energie. Continuă tratamentul astfel atâta timp cât simţi o echilibrare în energiile corpului. Această precauţie  evită scăderile bruşte ale tensiunii artieriale care pot cauza leşin sau ameţeli.

TRATAREA  UNEI  LEZIUNI  ÎN  URMA  UNUI  ACCIDENT

Tratarea unei răni, fracturi de os, rupturi musculare, arsuri.

Fracturile de os, la început se reduce fractura. Tratamentul REIKI pentru os se face în jurul zonei afectate pentru a reduce edemul, sângerarea şi durerea.

Tratamentul arsurilor: este bine să ţii arsura acoperită pe parcursul şedinţei REIKI. Pansamentul se schimbă atunci când eşti sigur că nu se mai scurge energie REIKI pe mâini.

Laser Ho

Este un procedeu din tehnica radiantă. Degetul mare, cel mijlociu si inelarul de la mâna dreaptă se unesc iar degetele de la mâna stângă sunt toate unite si ridicate în sus. Mâna stângă functionează ca un releu, ca o antenă iar dreapta merge la locul bolnav dar nu înainte să se activeze toate simbolurile asupra degetelor astfel unite ale mâinii drepte.

Se foloseste la abcese de masea, tumori, etc. Acest exercitiu tine de tratamente locale, dacă dezechilibrul sau durerea nu dispare se trece la tratament complet de Reiki.REiki

Leave a comment